Košičanky zabojujú už o svoj pätnásty extraligový titul

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 14:03 • 2 min
Košičanky zabojujú už o svoj pätnásty extraligový titul

BRATISLAVA - Basketbalistky Good Angels Košice v stredu vstúpia do svojho 17. finále v slovenskej extralige. V ňom sa stretnú s hráčkami MBK Ružomberok.

slovakia

left justify in out

Good Angels majú na konte štrnásť titulov a iný scenár ako oslavy okrúhlej "pätnástky" si v metropole východu nepripúšťajú. "Určite ideme za víťazstvom, ale bude to ťažké. V hlave máme, že musíme uspieť. Je to play-off, ak triumfujeme v jednotlivých zápasoch čo iba o bod, bude to stačiť," povedal tréner Košíc Peter Jankovič.

"Anjelky" dlhodobo dominujú slovenskej lige, inak tomu nebolo ani v tomto ročníku. V základnej časti domácej súťaže utrpeli jedinú prehru, v poslednom kole podľahli Piešťanom. V nadstavbe ani vo vyraďovacej časti neokúsili trpkosť prehry ani raz. Good Angels navyše majú za sebou aj úspešné vystúpenia na medzinárodnej scéne - V Európskom pohári FIBA sa dostali až do štvrťfinále, vo Východoeurópskej lige dokázali obhájiť titul.

 

"Káder každoročne skladáme pre Európsky pohár, a tým pádom, máme veľké ambície aj doma. Cieľ dosiahnuť finále, je preto na mieste," pokračoval Jankovič pre agentúru SITA.

Kvalita kádra či zázemie favorizujú Košice aj tento rok. "Každý očakáva, že získame titul a bude to jednoduché. Stretnú sa však dva Eurocupové tímy, boli sme dokonca spoločne v skupine. Nebude to také ľahké, každá séria aj zápas začínajú od 0:0 a stať sa môže čokoľvek, aj keď papierové predpoklady sú na našej strane. Začíname doma, dôležité bude zvládnuť prvý zápas a od toho sa bude odvíjať celá séria," uviedol Jankovič.

Program finálovej série slovenskej extraligy basketbalistiek 2017/2018 (hrá sa na tri víťazstvá):


Streda 4. apríla: Good Angels Košice - MBK Ružomberok (18.00 h)
Nedeľa 8. apríla: MBK Ružomberok - Good Angels Košice (17.00 h)
Streda 11. apríla: Good Angels Košice - MBK Ružomberok (18.00 h)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies