Kórejčania sa predstavia na svetovovom šampionáte 2019 v hádzanej so spoločným tímom

NETKY.SK • 3 Október 2018, 16:29 • 2 min
Kórejčania sa predstavia na svetovovom šampionáte 2019 v hádzanej so spoločným tímom

BERLÍN - Na XXVI. majstrovstvách sveta v hádzanej mužov v Dánsku a Nemecku (9. - 27. 1. 2019) mala pôvodne účinkovať reprezentácia Kórejskej republiky, ale od utorka je jasné, že na šampionáte sa predstaví spoločný kórejský tím zložený z hráčov z južnej i severnej časti tamojšieho polostrova. Práve oni budú 10. januára aktérmi otváracieho zápasu v Berlíne proti domácim Nemcom.

slovakia

left justify in out

"Medzinárodná hádzanárska federácia s potešením oznamuje, že Kórejská republika a KĽDR pozvanie na spoločnú účasť na majstrovstvách sveta," uviedla oficiálna stránka IHF.

Iniciatíva IHF má plnú podporu Medzinárodného olympijského výboru. Jeho šéf Thomas Bach zdôraznil, že to svedčí o jedinečnej sile športu v snahe šíriť mier a zjednocovať ľudí na celom svete.

Ďalšími súpermi kórejského družstva v rámci základnej A-skupiny budú Rusko (12. 1.), prvenstvo obhajujúce Francúzsko (14. 1.), Srbsko (15. 1.) a Brazília (17. 1.)

Budúcoročné MS mužov v Dánsku a Nemecku budú mať šesť dejísk: Kodaň, Herning, Berlín, Mníchov, Kolín nad Rýnom a Hamburg.

Z každej základnej skupiny postúpia prví traja do hlavnej fázy, v nej sa zápasy dvoch šesťčlenných skupín odohrajú v Kolíne (postupujúci z A a B-skupiny) a Herningu (C a D-skupina). Tímy, ktoré nepostúpia medzi tucet najlepších, budú bojovať o Prezidentský pohár v Kolíne a Kodani. Dejiskom semifinále bude Hamburg a finále i duel o bronz sa bude hrať v Jyske Bank Boxen v Herningu.

Zloženie základných skupín na XXVI. majstrovstvách sveta v hádzanej mužov v Dánsku a Nemecku (9. - 27. 1. 2019):
A-skupina (Berlín): Francúzsko, Rusko, Nemecko, Srbsko, Brazília, Kórea
B-skupina (Mníchov): Španielsko, Chorvátsko, Macedónsko, Island, Bahrajn, Japonsko
C-skupina (Herning): Dánsko, Nórsko, Rakúsko, Tunisko, Čile, Saudská Arábia
D-skupina (Kodaň): Švédsko, Maďarsko, Katar, Argentína, Egypt, Angola
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies