Korčuliari i bicyklisti sa po roku opäť stretnú v Nitre na inline jazde mestom

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 17:44 • 2 min
Korčuliari i bicyklisti sa po roku opäť stretnú v Nitre na inline jazde mestom

NITRA - Siedmy ročník nitrianskej inline jazdy sa uskutoční v sobotu 18. júla. Korčuliari i bicyklisti sa stretnú o 18. hodine na parkovisku pri zimnom štadióne na Podzámskej ulici, odkiaľ po hodine vyštartujú na organizovaný prejazd po vopred vytýčenej trase mestom.

slovakia

left justify in out

Bude ich sprevádzať aj polícia, inline team, zdravotná služba či sanitky. „Tohtoročnou novinkou je bezplatná požičovňa korčúľ. Na mieste štartu budú k dispozícii inštruktori inlineškoly, ktorí poradia začiatočníkom,“ informovala za organizátorov podujatia Monika Hurbanová.

 

Organizované prejazdy inline korčuliarov i bicyklistov po meste sa začali pred 12 rokmi v Bratislave, postupne sa rozšírili aj do ďalších slovenských miest. Práve Nitra bola prvým mestom, v ktorom naštartovali mimobratislavské inline jazdy. Akcia je určená pre každého, kto vie korčuľovať a brzdiť. Vítaní sú však aj longboardisti, bežci, skateri a samozrejme cyklisti, pre ktorých platí bezpečnostné pravidlo – cyklisti až za korčuliarmi. Na jazdy už tradične chodia mladí aj starší, jednotlivci aj skupinky, rodičia s deťmi, dokonca aj s tými najmenšími v cyklovozíkoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies