Korčok: Čelíme neistote, a to budúcnosti celého integračného projektu EÚ

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 18:01 • 2 min
Korčok: Čelíme neistote, a to budúcnosti celého integračného projektu EÚ

BRATISLAVA – Európania čelia novej neistote, ktorá sa týka budúcnosti celého integračného projektu EÚ.

slovakia

left justify in out

Počas úvodnej diskusie 7. Európskeho summitu regiónov a miest v Bratislave to povedal splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ Ivan Korčok. Kľúčová téma summitu, potreba investícií a lepších cezhraničných spojení je podľa neho v duchu slovenského predsedníctva.

 

To má podľa Korčoka dva základné princípy, priniesť hmatateľné výsledky a zabrániť ďalšej fragmentácii v EÚ. "Nechceme byť predsedníctvom veľkých deklarácií, ale predsedníctvom, ktoré prinesie konkrétne výsledky," povedal Korčok s tým, že to v EÚ nebolo nikdy také dôležité, ako práve teraz. "To môže presvedčiť občanov a napomôcť, aby európska integrácia získala opäť dôveru," podotkol.

 

Hlavná myšlienka podujatia – Investovať a spájať, je podľa neho presne v duchu, ako zabrániť rozkladu a priniesť konkrétne riešenia. "Čo môže priniesť viac hmatateľných výsledkov ako práve investície a čo môže zabrániť fragmentácii viac ako spájanie," podotkol Korčok.

 

Siedmy Európsky summit regiónov a miest v Bratislave sa začal dnes a potrvá do soboty 9. júla. Jeho hlavnou témou je potreba investícií a lepších cezhraničných spojení. Európsky summit regiónov a miest v Bratislave je jedným z hlavných podujatí počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Organizuje ho Európsky výbor regiónov, spoluorganizátormi sú mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies