Vladimír Lengvarský úraduje! Odvolal štátneho tajomníka Szása

NETKY.SK • 26 Január 2022, 13:06 • 2 min
Vladimír Lengvarský úraduje! Odvolal štátneho tajomníka Szása

Vláda dnes rokuje o tom, že Kamil Szász skončí na pozícii štátneho tajomníka. Szász bol štátnym tajomníkom od apríla 2021, do funkcie ho navrhol Lengvarský.

slovakia

left justify in out

Száz mal hneď od začiatku problémy. Musel sa brániť obvineniam, že prevádzkuje tzv. MOM a ide pracovať na ministerstvo. Cez firmy mal totiž približne 20 mobilných odberových miest na testovanie ľudí antigénovými testami. O ich zriaďovaní rozhodovalo ministerstvo, ktoré ich aj financovalo. Száz však povedal, že už ich prevádzkovať nebude. 

 

img

Kamil Szás (zdroj foto: Facebook Kamil Szás)

 

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ neprezdradilo konkrétne dôvody jeho odvolania. Hovorí sa, že problém bol v príprave núdzových zdravotníckych zariadení, ktoré majú slúžiť pri vlne omikron pri nemocniciach na triedenie pacientov. Namiesto Kamila Szása nastupuje na post štátnej tajomníčky Lenka Dunajová Družkovská.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: NAKA vyšetruje úmrtie bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies