Konžská armáda zabila najmenej 12 militantov, zomreli aj dvaja vojaci

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 15:19 • 2 min
Konžská armáda zabila najmenej 12 militantov, zomreli aj dvaja vojaci

KINSHASA - Armáda zabila na východe Konžskej demokratickej republiky najmenej sedem útočníkov, ktorí zaútočili na väznicu, policajnú stanicu a radnicu v meste Beni a jeho okolí. Aktivista za ľudské práva Omar Kavota uviedol, že útočníci zasiahli pri bombovom útoku aj školu, pričom zranili niekoľko študentov.

slovakia

left justify in out

Počet obetí sa môže ešte zvýšiť, keďže armáda prenasleduje ďalších útočníkov. Starosta mesta Nyonyi Bwanakawa obvinil z incidentu militantov zo skupiny Mai Mai, pričom upozornil, že možno vznikla nová koalícia rebelov.

Ozbrojení muži tento mesiac už zaútočili na väznicu v Beni, pričom zabili najmenej jedenásť väzňov a ďalších 900 oslobodili.

 

Revolucionári vraj môžu mať externú politickú a vojenskú podporu a Kavota vyzval vládu i armádu, aby skupinu odstránili a zároveň sa postarali o zvýšenie bezpečnosti civilistov na verejných miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies