Kontroverzný Tether vytvoril ďalších 50 miliónov tokenov

NETKY.SK • 13 August 2018, 15:00 • 2 min
Kontroverzný Tether vytvoril ďalších 50 miliónov tokenov

SEATTLE – Spoločnosť Tether vytvorila 11.augusta ďalšie nové tokeny USDT v hodnote 50 miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K tomuto kontroverznému kroku pristupuje spoločnosť pravidelne, keď v júni vytvorila tokeny v hodnote 250 miliónov dolárov, rovnaký objem bol vytvorený aj v máji a koncom marca to bolo dokonca až 300 miliónov tokenov Tetheru. Tether by mal byť podľa tvrdení spoločnosti naviazaný na americký dolár v pomere 1:1.

 

V priebehu posledných 30 dní klesla trhová kapitalizácia Tetheru o približne 300 miliónov dolárov na súčasných 2,4 miliardy dolárov.

 

img

 

Najväčší denný objem obchodov sa uskutoční v Bitcoinoch (BTC), keď sa denne uskutočnia transakcie v hodnote 5,7 miliardy dolárov, čo predstavuje 38,62% všetkých obchodov s kryptomenami. Hneď na druhom mieste je však Tether s denným objemom obchodov vo výške 4,2 miliardy dolárov, čo predstavuje 28,16% z celkového denného objemu.

 

Dňa 11. augusta, teda v rovnaký deň, ako boli vytvorené nové tokeny Tetheru, vzrástla cena Bitcoinu o 300 dolárov v priebehu necelej hodiny. Aktuálne sa BTC obchoduje za 6.463 USD, čo je o 2,01% viac, ako to bolo včera.

 

img

 

Za kryptoburzou Bitfinex, ktorá je siedmou najväčšou na svete podľa denného objemu obchodovania, stojí rovnaký majiteľ, ako za Tetherom. Obe spoločnosti sa dostali pod paľbu kritiky kvôli nedostatku transparentnosti, keďže Tether by mal byť krytý americkým dolárom v pomere 1:1, avšak spoločnosť sa ešte stále nepodrobila verejnému auditu.

 

Tether čelil kritike aj 13. júna, keď bola zverejnená štúdia, ktorá obviňovala spoločnosť za manipuláciu s cenou Bitcoinu v roku 2017. Podľa výskumu systém transakcií Tetheru ukazuje, že sa táto kryptomena používala na podporu a manipulovanie cien Bitcoinu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies