Kontroverzné fotografie z útoku v Nice nesmú byť zverejnené: Magazín Paris Match ich už viac nesmie vydať

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 07:06 • 2 min
Kontroverzné fotografie z útoku v Nice nesmú byť zverejnené: Magazín Paris Match ich už viac nesmie vydať

PARÍŽ - Neočakávané súdne rozhodnutie padlo v predvečer prvého výročia teroristického útoku z Nice, pri ktorom 14. júla 2016 zahynulo 86 ľudí a ďalších vyše 450 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v Paríži sa predtým obrátila na súdne orgány s urgentnou žiadosťou o stiahnutie najnovšieho vydania magazínu Paris Match z predaja pre porušenie ľudskej dôstojnosti. Stalo sa tak v súvislosti so zverejnením dvoch záberov z bezpečnostných kamier zachycujúcich spomínaný útok.

 

Súd vo verdikte, zverejnenom vo štvrtok večer, žiadosti prokuratúry nevyhovel. Akékoľvek ďalšie zverejnenie spomínaných záberov - v tlačenej podobe alebo na internete - však redakcii Paris Match zakázal.

 

Redakcia spomínaného periodika sa voči kritike bránila argumentáciou, že ide o zábery zo značnej diaľky, ktorá znemožňuje identifikáciu obetí a bráni tak poškodeniu ich dôstojnosti.

 

K zodpovednosti za útok, ktorého prvé výročie si dnes pripomenú nielen v jeho dejisku za účasti prezidenta Emmanuela Macrona, ale v celom Francúzsku, sa prihlásili džihádisti z tzv. Islamského štátu. Páchateľa, ktorý vošiel do davu ľudí s ťažkým nákladným autom, napokon zastrelili policajti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies