Koniec pandémie v tomto roku je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie nereálny

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 08:06 • 2 min
Koniec pandémie v tomto roku je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie nereálny

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia si myslí, že je predčasné a nereálne rozmýšľať o konci pandémie v tomto roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeden z hlavných predstaviteľov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Michael Ryan v pondelok vyhlásil, že pandémiu koronavírusu sa podľa neho nepodarí ukončiť do konca tohto kalendárneho roka.

 

img

 

Ryan je v čele riadenia akútnych rizík pre globálne zdravie už takmer tri desaťročia. Je výkonným riaditeľom programu zdravotných pohotovostí WHO.

 

Absolvoval lekárske vzdelanie na Írskej národnej univerzite v Galway, magister vo verejnom zdraví na University College v Dubline a špecializované školenie v oblasti kontroly prenosných chorôb v Agentúre na ochranu zdravia v Londýne a Európsky program pre výcvik intervenčnej epidemiológie.

 

Uviedol, že je „predčasné“ a „nereálne“ rozmýšľať o konci pandémie v tomto roku.

Ryan si však myslí, že nedávny nástup účinných vakcín by mohol aspoň pomôcť dramaticky znížiť počet hospitalizácií a úmrtí. „Ak budeme inteligentní, môžeme skončiť s hospitalizáciami, úmrtiami a tragédiami spojenými s touto pandémiou do konca roka,“ skonštatoval Ryan.

 

img

Svetová zdravotnícka organizácia sa podľa jeho slov ubezpečuje, že mnohé zo schválených vakcín pravdepodobne pomáhajú obmedziť prudké šírenie koronavírusu.

 

„Ak vakcíny začnú mať vplyv nielen na počet úmrtí a hospitalizácií, ale aj na dynamiku a riziko prenosu, potom verím, že postupne začneme získavať kontrolu nad touto pandémiou,“ poznamenal Ryan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies