Kongres USA odsúhlasil sankcie voči predstaviteľom Venezuely

NETKY.SK • 11 December 2014, 15:32 • 2 min
Kongres USA odsúhlasil sankcie voči predstaviteľom Venezuely

WASHINGTON - Dolná komora amerického Kongresu v stredu schválila zákon zavádzajúci sankcie voči predstaviteľom venezuelskej vlády, ktorým Američania pripisujú porušovanie ľudských práv počas opozičných protestov zo začiatku roka.

slovakia

left justify in out

Snemovňa reprezentantov opatrenia odsúhlasila dva dni po Senáte a k uvedeniu do platnosti tak chýba už len podpis prezidenta Baracka Obamu, ktorého administratíva naznačila, že sankcie podporí. Venezuelských funkcionárov, ktorí sa podľa predkladateľov podieľali na potláčaní opozície, potrestajú zmrazením majetku a stratou možnosti získať víza.

 

Výsledkom násilia sprevádzajúceho trojmesačné pouličné protesty proti zločinnosti a stavu venezuelskej ekonomiky bolo 43 mŕtvych a stovky zranených. Vláda v Caracase obviňuje opozíciu, že sa v spolupráci s Washingtonom pokúsila o puč. Prezident Nicolás Maduro opatrenia USA po schválení Senátom označil za "nehanebné imperialistické sankcie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies