Koncom marca sa uskutoční Týždeň francúzskeho filmu Creme de la Creme

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 14:13 • 2 min
Koncom marca sa uskutoční Týždeň francúzskeho filmu Creme de la Creme

BRATISLAVA - Štvrtý ročník Týždňa francúzskeho filmu Creme de la Creme sa uskutoční v Bratislave od 22. do 29. marca, pričom projekcie budú v Kine Film Europe, Kine Mladosť, Kine Lumiere a multiplexe Cinemax Bory.

slovakia

left justify in out

Prehliadka sa okrem toho bude konať aj v Banskej Bystrici, Košiciach, Dubnici nad Váhom, Liptovskom Mikuláši, Martine, Nitre, Novom Meste nad Váhom, Nových Zámkoch, Piešťanoch, Poprade, Seredi, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Ružomberku a Žiline. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedli organizátori podujatia, v niektorých mestách budú termíny konania odlišné, kompletný program je dostupný na webstránke cremedelacreme.filmeurope.eu.

Creme de la Creme otvorí dráma Začať odznova (2016) režisérky Mie Hansen-L. V hlavnej úlohe s Isabelle Huppert. Snímka bude jedným zo siedmich filmov, ktoré uvedú v sekcii Premiéry. Zvyšnými šiestimi budú 150 miligramov (2016) Emmanuelle Bercot, Agnus Dei (2016) Anne Fontaine, Mať sedemnásť (2016) Andrého Téchiného, Neznáme dievča (2016) bratov Jean-Pierra a Luca Dardennovcov, Nocturama (2016) Bertranda Bonella a Stáť pevne (2016) Alaina Guiraudieho. Dráma Začať odznova bude tiež súčasťou sekcie Portrét, ktorú organizátori tento rok venovali spomínanej herečke Isabelle Huppert. V tejto sekcii uvedú ďalej snímky Elle (2016) Paula Verhoevena a Mníška (2013) Guillauma Niclouxa.

Rovnako tri filmy ponúkne sekcie DokuFrance, pričom dva z nich budú o Jacquesovi Jaujardovi, riaditeľovi múzea Louvre počas nacistickej okupácie Paríža v období druhej svetovej vojny. Ide o snímky Muž, ktorý zachránil Louvre (2014) Jean-Pierra Devillersa a Pierra Pocharta a Frankofónia (2015) Alexandra Sokurova. Treťou snímkou v tejto sekcii bude dokument Francúzsko (2016) Raymonda Depardona. V Best of Creme de la Creme uvedú divácky najatraktívnejšie snímky z minulého ročníka - Môj kráľ (2015) režisérky Ma?wenn, Marguerite a Julien (2015) Valérie Donzelli, Odysea (2016) Jéroma Salla a Pán bezchybný (2014) Yanna Gozlana.

Zvyšnými dvoma sekciami prehliadky sú Komédie a Deti. V prvej menovanej premietnu filmy Čo sme komu urobili? (2014) Philippa de Chauverona a Hore za láskou (2016) Laurenta Tirarda, v druhej zas animáky Malý princ (2016) Marka Osborna a Asterix: Sídlo bohov (2014) dvojice Alexandre Astier a Louis Clichy. Projekcie týchto štyroch snímok sa však uskutočnia iba v Kine Film Europe v Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies