Konateľ Likérky Drak z kauzy metanol vylial alkohol do kanalizácie

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 11:11 • 2 min
Konateľ Likérky Drak z kauzy metanol vylial alkohol do kanalizácie

PRAHA - Česká polícia znova obvinila konateľa Likérky Drak Pavla Čanigu, ako aj samotnú firmu, ktorá figurovala v metanolovej kauze. S tou však nové obvinenia nesúvisia, týkajú sa totiž vylievania alkoholu do kanalizácie a údajného daňového úniku, informoval dnes spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Čaniga je obvinený zo zločinu krátenia dane, poplatku a podobnej povinnej platby a z prečinu poškodenia a ohrozenia prevádzky verejnoprospešného zariadenia z nedbanlivosti, uviedla pre server hovorkyňa polície v Zlínskom kraji. Firma Likérka Drak čelí obvineniam z daňových únikov.

Čaniga, ktorého stíhanie v kauze otráv metanolom žalobca vlani zastavil, sa odmietol k záležitosti pre iDNES.cz vyjadriť. Firme hrozia majetkové postihy, Čanigovi osem rokov väzenia.

Nové obvinenia súvisia s vyliatím veľkého množstva alkoholu do verejnej kanalizácie, čo ohrozilo prevádzku čistiarne odpadových vôd v meste Bystřice pod Hostýnem a spôsobilo jej prevádzkovateľovi škodu 148.000 Kč.

Podľa policajnej hovorkyne alkohol vyliali vlani v septembri zamestnanci likérky na pokyn konateľa. Polícia predpokladá, že v kanalizácii skončilo približne 32.000 litrov tekutiny s obsahom 9500 litrov čistého liehu. Metanol nameraný nebol. Likérka Drak pred vyliatím liehoviny nezdanila, čím mohla štátu vzniknúť škoda 2,725 milióna Kč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies