Andrej Kiska udelil podmienečnú milosť žene s onkologicky chorým synom

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 16:19 • 2 min
Andrej Kiska udelil podmienečnú milosť žene s onkologicky chorým synom

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska vo štvrtok udelil podmienečnú milosť 31-ročnej žene, ktorej deväťročný syn trpí nevyliečiteľným onkologickým ochorením a ďalšími vážnymi ochoreniami.

slovakia

left justify in out

Podmienkou prezidentovej milosti je, že žena po dobu piatich rokov nespácha úmyselný trestný čin a nahradí škodu, ktorú spôsobila. Informovala o tom Kancelária prezidenta SR.

 

Rodina je v nesmierne ťažkej situácii. O syna sa musia celodenne starať a jeho pokožku musia neustále chrániť pred slnečným žiarením pomocou ochranného oblečenia.

 

"Zdravotný stav deväťročného syna sa stále zhoršuje a vyžaduje si náročnú celodennú starostlivosť. Prezident pri posudzovaní žiadosti o milosť prihliadol na ťažkú situáciu rodiny a na negatívny vplyv, ktorý by malo na deti odlúčenie od matky," vysvetlila prezidentská kancelária. Žena je matkou štyroch maloletých detí.

 

 

Odsúdenej žene prezident odpustil súhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov, ktorý jej súd právoplatne uložil v roku 2018.

 

"Žena sa v roku 2008 pod tlakom závislého bývalého manžela dopustila trestného činu úverového podvodu vo výške zhruba 6700 eur, okrem toho bola v roku 2008 dvakrát právoplatne odsúdená," priblížila kancelária s tým, že žena od vtedy vedie bezúhonný život. Ide o šiestu individuálnu milosť, ktorú Kiska počas svojho mandátu udelil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies