Miliónová krádež vo svete kryptomien! Hackeri odcudzili populárnu kolekciu NFT

NETKY.SK • 7 Január 2022, 15:52 • 2 min
Miliónová krádež vo svete kryptomien! Hackeri odcudzili populárnu kolekciu NFT

Majiteľ galérie bol šokovaný, keď zistil, že z jeho krypto peňaženky boli ukradnuté NFTs (Non-Fungible Tokens) s motívom opíc v hodnote 2,2 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

ARTnews uvádza, že vďaka phishingovému podvodu odcudzili z Ethereum peňaženky Todda Kramera 15 NFT v celkovej hodnote 2,2 milióna dolárov. Páchatelia potom údajne predali niekoľko kusov z Kramerovej zbierky.

 

Todd Kramer, ktorý vlastný newyorskú galériu Ross+Kramer oznámil 30. decembra na sociálnej sieti, že bol hacknutý a prišiel o svoje NFT opice. Ide o špeciálnu kolekciu opíc, taktiež označovanú Bored Ape Yacht Club. Ide o naozaj populárnu kolekciu, ktorú využívajú aj známe osobnosti Eminem, Jimmy Fallon a Snoop Dogg.

 

img

 

NFT platforma OpenSea zasiahla do prípadu odcudzenia, aby pomohla Kramerovi získať späť NFT kolekciu vzácnych opíc. V ďalšom príspevku Kramer na sociálnej sieti uviedol: „Aktualizácia... Všetky opice sú zmrazené... Čaká sa, kým sa tím OpenSea zapojí... získal som nové ponaučenie. Používajte hardvérovú peňaženku...“ Hardvérová, taktiež označovaná aj ako cold (studená) peňaženka, je fyzická peňaženka, ktorá sa pripojí k internetu iba vtedy, keď je zapojená a používa sa. Kramer používal softvérovú, taktiež označovanú aj ako hot (horúcu) peňaženku, ktorá je oveľa zraniteľnejšia voči podvodom, keďže je neustále pripojená k internetu.

 

Správy o zásahu OpenSea k prípadu vyvolali veľkú kontroverziu na NFT scéne, pričom mnohí tvrdili, že ich zásah je v rozpore s predstavou decentralizácie, ktorá je považovaná za predpoklad NFT. Ostatní používatelia upozornili na to, že ukradnuté NFT by sa mohli stále kupovať a predávať na iných platformách, pretože OpenSea ich zmrazila iba na svojej stránke.

 

Možno vás zaujme: Historicky prvú SMS vydražili za 107 000 eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies