Komisár Rex na slovenský spôsob: Pes zadržal zlodejov

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 13:54 • 2 min
Komisár Rex na slovenský spôsob: Pes zadržal zlodejov

KOŠÚTY - Policajný pes zadržal v utorok (5. 3.) páchateľov krádeže v obci Košúty v galantskom okrese priamo pri čine. K miestnemu baru operačný dôstojník vyslal policajné hliadky spolu so psovodom. Po príchode na miesto bolo zrejmé, že na dverách sú poškodené mreže a vypáčený zámok. Informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla, policajti predpokladali, že páchateľ, ktorý ani po výzvach miesto neopustil, sa nachádza vo vnútri. "Príslušníci do neosvetleného objektu vpustili špeciálne cvičeného psa ktorý asi po minúte označil štekaním prítomnosť osoby," priblížila Kredatusová s tým, že po príchode na miesto psovod zistil, že jedna osoba sa ukrýva pod stolom a ďalšia sedí na lavici. "Policajt vyzval oboch mužov, aby dali ruky na stôl. Jeden z nich neuposlúchol, namiesto toho chcel vyskočiť na stôl. V tej chvíli služobný pes muža zachytil zubami. Obaja páchatelia boli na mieste obmedzení na osobnej slobode a predvedení na policajný útvar," opísala priebeh udalostí hovorkyňa.

Dodala, že poverený príslušník polície po vykonaní procesných úkonov obidvoch mužov z Galanty, 23-ročného Mária a rovnako starého Mareka, obvinil z prečinu krádeže. Vo vrecku mali odcudzené plastové poháre, hotovosť 200 eur a niekoľko desiatok balení cigariet. Spoločnosti tak spôsobili škodu za asi 550 eur. "Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie, pričom jeden z páchateľov Mário bol za takýto trestný čin v minulosti už odsúdený," ozrejmila. Pripomenula, že mu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky. Marek môže stráviť za mrežami dva roky. "Použitie donucovacieho prostriedku, služobného psa, polícia vyhodnotila ako zákonné a opodstatnené," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies