Keď Boh vypočuje ženu ľahkých mravov

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 08:55 • 2 min
Keď Boh vypočuje ženu ľahkých mravov

Každý človek má rovnakú šancu začať žiť lepšie, a to bez ohľadu na to, ako veľmi sa jeho minulosť stihla nakloniť na nesprávnu stranu.

slovakia

left justify in out

Veď platí, že hoci je na svete nespravodlivo a občas je vzduch až príliš neprajný, dá sa s nádejou pozerať na zajtrajšok, že práve on prinesie aspoň kúsok tepla.


Je to najťažšie
Pri túžbe po zmene je najdôležitejšie sa nielen rozhodnúť, ale aj činom naznačiť, ako sa myšlienka myslí seriózne. No a potom už len stačí kráčať deň za dňom a robiť správne aj v nesprávnom čase a na nesprávnom mieste.

 

Žiaľ, to je najčastejšie najťažšie a vždy sa ukáže, či vôľa predčí okolnosť.

 

Začiatok
Istá žena bola všade známa ako hriešnica. Prívlastkom sa dávalo vo všetkej počestnosti najavo, že sa živí ako prostitútka. Netajila sa tým, ale ani na remeslo nebola nijako obzvlášť hrdá. Do poškvrny však zasiahlo čosi vyššie a vznešenejšie.

 

Dostalo sa jej príležitosti počuť kázeň a slovo z Biblie ju obrátilo k Bohu. Zanechala niekdajší spôsob obživy a dala sa nalákať na slušnosť.

 

img


Po čase sa dokonca vydala a porodila dcéru. Mohla byť šťastná úplne a bez najmenšej prekážky, keby nebola druhá veľká vojna, ktorá rozdelila zem.

 

Prečítajte si tiež: Ani druhá svetová vojna nezabránila Bohu v napísaní fascinujúceho ľúbostného príbehu


Bieda
Žena robila, čo bolo v jej silách, aby sa s dcérou pretĺkla aj pomedzi obrovitánsku chudobu. Manžel odišiel do zahraničia, aby v inej krajine vďaka väčšiemu platu zabezpečil milovanú rodinu, a peniaze posielal podľa toho, ako mu to situácia dovolila.

 

Občas sa financie na pošte zdržali, čo ženu vrhalo do vskutku ťaživej úzkosti. Raz nastal zlom, ktorý bol rozhodujúci aj pre prítomnosť, aj pre budúcnosť.


Nemala dať dcére čo jesť, vo vrecku jej neštrngotala ani jedna jediná minca. Kľakla si na kolená a prosila Boha o pomoc. Vedela, čím by aký-taký obnos získala, ale viac netúžila predávať telo.

 

img


„Bože, nechcem sa dopustiť toho hriechu. Ale zdá sa mi, že nemám na výber. Prosím, pomôž mi," prednášala v modlitbe. Na druhý deň sa s tlčúcim srdcom pobrala na poštu, aby sa popýtala, či jej predsa len niečo neprišlo.


A, áno, zásielka jej bola doručená. Manžel do obálky vložil plat, a ona spokojne nakŕmila seba a aj dcéru. Boh ju nesklamal a ani ona nesklamala samu seba. Nezvolila si ľahšie riešenie, radšej si počkala na zázrak.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona