Kobezda bude generálnym manažérom a spolu s Hanzalom aj koučom Dukly

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 12:48 • 2 min
Kobezda bude generálnym manažérom a spolu s Hanzalom aj koučom Dukly

TRENČÍN - Duklu Trenčín povedie v budúcej sezóne hokejovej extraligy duo Ján Kobezda - Marcel Hanzal. Kobezda tak bude mať okrem funkcie generálneho manažéra aj trénerské povinnosti a napodobní súčasného kouča českej reprezentácie Vladimíra Růžičku, ktorý v minulosti na rovnakých postoch viedol Slaviu Prahu.

slovakia

left justify in out

Vedenie Dukly oslovilo v uplynulom období niekoľko kandidátov na post hlavného kouča, rokovania však neprebehli úspešne ani s jedným z nich. "Oslovili sme viacerých trénerov, so žiadnym z nich sme sa však nedohodli. Preto padlo rozhodnutie, že pri A mužstve budem pôsobiť ja spolu s Marcelom Hanzalom. Funkcia generálneho manažéra a hlavného trénera sa dá dobre skĺbiť, nevidím v tom problém. Naopak, sú tu výhody, napríklad odpadajú problémy s komunikáciou, či so zladením predstáv, ktoré môžu často byť medzi trénerom a manažérom rozdielne a vznikajú trecie plochy. Takto budem plne zodpovedný za svoje rozhodnutia. Na slovenskej scéne je to možno novinka, ale v Česku takto napríklad pracoval v Slavii Vladimír Růžička, podobne v zámorí som sa pri svojom pôsobení stretol s tým, že tréneri mali väčšie kompetencie," cituje oficiálny web Trenčanov slová Jána Kobezdu.
     

Ten začal s hokejom v Dubnici, v Trenčíne potom pôsobil v sezónach 1997/1998 a 2000/2001. Neskôr hral ešte vo Fínsku či Slovane Bratislava. Trénerskú kariéru odštartoval na Islande, pričom šéfoval aj striedačke juniorskej reprezentácie "krajiny gejzírov". Po návrate na Slovensko trénoval Dubnicu nad Váhom a následne juniorský tím HK Bulldogs. V sezóne 2013/2014 získal s trenčianskou juniorkou v pozícii trénera spoločne s Hanzalom titul majstra Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies