Športový fanatik, inštruktor a majster bojových umení: Sympatický Bratislavčan sa chystá na reparát

NETKY.SK • 16 August 2023, 18:00 • 2 min
Športový fanatik, inštruktor a majster bojových umení: Sympatický Bratislavčan sa chystá na reparát

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Slovenský thai boxer Adrián Bartl sa naposledy v rámci organizácie RFA predstavil proti v tom čase neporazenému Erikovi Tóthovi. Bartlovi sa nepodarilo ukončiť jeho neporaziteľnosť a prehral v 3. kole. Tvrdá prehra ho však motivovala a tentokrát sa ju chystá odčiniť. Príležitosť bude mať 9. septembra na RFA 12 v Považskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

V zime sa mení na inštruktora

Množstvo bojovníkov sa vo voľnom čase snaží odreagovať všetkými možnými spôsobmi, len nie ďalším športom a fyzickou aktivitou. To však vôbec nie je prípad Adriána Bartla, ktorý je doslova športový multitalent. „V zime je to hlavne lyžovanie a korčuľovanie, čo sú asi najväčšie záľuby popri thajskom boxe. Obidve vyučujem aj ako inštruktor, takže spájam príjemné s užitočným. V lete je to bicykel, paddleboard, kolieskové korčule a rôzne vodné športy ako wakeboard a river surf,“ popísal svoje voľnočasové aktivity.

 

Na prvom mieste sú ale bojové umenia, ku ktorým mal pozitívny vzťah odjakživa. „Bojové športy ma fascinovali už od malička. Keďže som hrával do 16 rokov hokej, nebolo na ne príliš čas. Po skončení hokejovej kariéry som často sledoval japonskú K1. To ma chytilo a bol to prvý impulz pre to, aby som začal špekulovať nad tým, že by som si skúsil prvý tréning. Absolvoval som ho asi 2 týždne pred maturitou,“ povedal o svojom vzťahu k bojovým umeniam.

 

RFA 12 sa odohrá 9. septembra v Považskej Bystrici. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Skvelý vstup, po ktorom prišlo sklamanie

Do organizácie RFA už Adrián Bartl vstupoval ako jeden z najlepších a najúspešnejších slovenských thai boxerov vo svojej váhe. Hneď na úvodnom galavečeri Warm-Up dostal za súpera Izidora Segundu, ktorého ukončil v 3. kole. „Mal netradičný štýl boja a v každom momente zápasu vedel byť nebezpečný. Nejak veľmi ohrozený som sa v zápase necítil, ale všetky tie otočky, lakte a podobné veci, ktoré v zápase robil, boli naozaj nepríjemné. Musel som si dávať dosť veľký pozor, aby ma niečo z toho neposlalo k zemi,“ spomínal na svoj debut v RFA.

 

Ten dopadol výrazne lepšie než druhý zápas, v ktorom ťahal za kratší koniec. Erik Tóth sa dokázal na Bartlov štýl adaptovať a v 3. kole tvrdý úder už Adrián nerozdýchal. „Zbytočne som veľa chudol okolo 15kg. Žalúdok sa mi trošku zbláznil a po váhe som nevedel nič zjesť, resp. všetko išlo zo mňa von. Nevedel som doplniť energiu a živiny a na konci 2. kola sa to začalo ukazovať, keď som začal odchádzať kondične,“ popísal dôvod jeho prehry na RFA 6 v Prievidzi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies