Kližan v Brisbane vstúpi do sezóny proti Melzerovi

NETKY.SK • 3 Január 2015, 11:39 • 2 min
Kližan v Brisbane vstúpi do sezóny proti Melzerovi

BRISBANE - Rakúsky bývalý člen Top 10 renkingu Jürgen Melzer bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v ľaváckom dueli v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Suncorp Brisbane International v austrálsom Brisbane (dotácia 494 310 USD, tvrdý povrch Plexicushion). Určil to sobotňajší žreb.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný semifinalista parížskeho antukového grandslamového Roland Garros Melzer 2010 momentálne figuruje až na 113. pozícii vo svetovom rebríčku, hrá na základe tzv. chráneného renkingu. Dvadsaťpäťročného Bratislavčana Kližana (34.) prekonal už v sezóne 2010 v rámci daviscupového stretnutia predmetných krajín v Bad Gleichenbergu (6:3, 6:3, 7:5). Postupujúci si v osemfinálovom 2. kole zahrá s lepším z duelu Carlos Berlocq (Arg.) - Alexandr Dolgopolov (Ukr.-7). 

Jednotkou turnaja v Queensland Tennis Centre je Švajčiar Roger Federer. Ak potvrdí nasadenie a získa titul, dostane sa tým na métu 1000 zápasových úspechov vo dvojhre na hlavnom profesionálnom okruhu. V 1. kole má voľno, v osemfinále ho vyzve úspešný zo súboja kvalifikanta s domácim držiteľom voľnej karty Johnom Millmanom. Dvojkou "pavúka" je Japonec Kei Nišikori, trojkou Kanaďan Milos Raonic a štvorkou Bulhar Grigor Dimitrov. Vlani sa radoval domáci niekdajší líder hodnotenia Lleyton Hewitt, pokus o vydarenú obhajobu začne proti krajanovi Samovi Grothovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies