Automobilové veterány na pretekoch prejdú z Košíc do Bratislavy

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 18:45 • 2 min
Automobilové veterány na pretekoch prejdú z Košíc do Bratislavy

KOŠICE - Stovka historických áut sa tento týždeň na Slovensku predstaví v rámci pretekov a prehliadok pre verejnosť s názvom 500 km slovenských a Cassovia Classic 2023.

slovakia

left justify in out

Stovka historických áut sa tento týždeň na Slovensku predstaví v rámci pretekov a prehliadok pre verejnosť s názvom 500 km slovenských a Cassovia Classic 2023.

 

Veterány po pondelkovom príjazde do Košíc vyštartujú v utorok (30. 5.) do tokajskej oblasti a v stredu (31. 5.) smerom na Donovaly, vo štvrtok (1. 6.) dorazia do Bratislavy a v piatok (2. 6.) absolvujú preteky do vrchu na Pezinskej Babe. Súčasťou programu je ich výstava v Košiciach a Bratislave, ale aj na ďalších miestach. "Tento 37. ročník pretekov sme jeho náročnú trasu rozdelili na štyri etapy. Pretekárom aj návštevníkom predstavíme to najlepšie z jednotlivých kútov Slovenska, odhalíme aj zabudnuté miesta a naprieč Slovenskom zanecháme na cestách stopy histórie," uviedol organizátor pretekov za Design Veteran Car club Šimon Hůlka.

 

img

Legendárna Tatra 87, ktorú budú môcť vidieť návštevníci na pretekoch 500 km slovenských a Cassovia Classic 2023.

 

Viac než 70 historických vozidiel na trase z Bratislavy do Košíc preváža špeciálny autovlak. Medzi avizovanými veteránmi sú napríklad Alfa Romeo 8C 2300 Corsa Corto Spider by Zagato, Tatra 87, Horch 951A Pullman, Walter P3 Supersport, Jaguar E-Type či Lancia Delta 20/30. V pondelkovom programe v Košiciach je popoludňajší príjazd vozidiel na košické Hlavné námestie. Ich prehliadka v centre mesta bude pokračovať v utorok po návrate z Tokaja. Program v Košiciach a Bratislave obohatia preteky na šliapacích autíčkach či hudobné koncerty kapiel Backwards a Bystrík banda. "Cieľom pretekov 500 km slovenských je vzbudenie záujmu o technické pamiatky nielen v rámci prehliadok, ale aj vytvorenie novej generácie, ktorá by vedela historické automobily šoférovať a opravovať," uviedli organizátori. Súťaž sa koná pod záštitou medzinárodnej organizácie FIVA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies