Kladivári chcú do Diamantovej ligy, spísali petíciu

NETKY.SK • 18 September 2013, 14:26 • 2 min
Kladivári chcú do Diamantovej ligy, spísali petíciu

NEW YORK - Poprední svetoví kladivári začali zbierať podpisy pod petíciu za zaradenie ich disciplíny do lukratívneho atletického seriálu Diamantová liga. Informuje o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Jedným z ambasádorov tejto iniciatívy je aj ôsmy z MS v Moskve Marcel Lomnický. "Hod kladivom je jediná štadiónová disciplína, pre ktorú sa v Diamantovej lige doteraz nenašlo miesto. Seriál IAAF Hammer Throw Challenge je síce náhrada, ale ani zďaleka neponúka také finančné ohodnotenie ako Diamantová liga," vysvetlil Lomnický pre denník Šport dôvod petičnej akcie, ktorú rozbehla finalistka OH a MS Kathrin Klaasová z Nemecka. 

Kladivári od 9. septembra vyzbierali už takmer 1500 podpisov. Do akcie sa zapojila aj slovenská špička vrátane majstra Európy 2010 Libora Charfreitaga i jeho amerického kouča Dava Wollmana. Podobnú iniciatívu rozbehli aj v roku 2009 pred úvodným ročníkom Diamantovej ligy, ale IAAF neustúpila. Namiesto toho vytvorila pre kladivárov špeciálny seriál, ale finančné prémie v ňom sú výrazne nižšie. 

Petícia bude k dispozícii 4 až 6 týždňov, potom by sa jej obsahom mala zaoberať komisia športovcov IAAF. "Chcel by som požiadať atlétov, trénerov, funkcionárov i fanúšikov, aby podporili túto iniciatívu svojím podpisom," vyzýva Marcel Lomnický. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies