Kiska: Premiér dlhuje verejnosti odpovede na otázky okolo predaja emisií

NETKY.SK • 5 Február 2014, 12:47 • 2 min
Kiska: Premiér dlhuje verejnosti odpovede na otázky okolo predaja emisií

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Andrej Kiska sa v súvislosti s aktuálnou situáciou v kauze predaja emisií obrátil na premiéra Roberta Fica. Položil mu štyri otázky, ktoré sa týkajú premiérových vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Podľa Kisku informácie, ktoré sa v utorok a dnes objavili v médiách, potvrdzujú najhoršie predpoklady o tom, že celý obchod štátu s emisnými zmenkami v roku 2008 organizovala sieť schránkových firiem. Kiska preto sformuloval štyri otázky, o ktorých si myslí, že by mal predseda vlády zodpovedať.

Premiéra sa pýta, prečo tvrdil, že zoznam z emisnej kauzy je bluf. "Na základe čoho predseda vlády opakovane tvrdil, že v emisnej transakcii údajne nefigurujú ľudia blízki strane Smer, keď zoznam, ktorý zverejnila špeciálna prokuratúra, obsahuje len ďalšie schránkové firmy a očividne nastrčené osoby?" pýta sa Kiska v ďalšej otázke.

Od premiéra by rovnako chcel vedieť, kedy dostal od bezpečnostných zložiek štátu prvú informáciu o pozadí obchodu s emisiami a ako na túto informáciu zareagoval. Kiska sa napokon pýta aj na to, prečo predseda vlády nevyužil právomoci a autoritu vlády a iných orgánov štátu, aby v roku 2008 zabránil obchodu s emisnými zmenkami.

Oficiálnymi kandidátmi na post prezidenta sú okrem Andreja Kisku aj súčasný premiér Robert Fico, kandidát Ľudovej platformy Pavol Hrušovský, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, občiansky kandidát Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO. Poslanec NR SR za SaS Peter Osuský sa 29. januára svojej kandidatúry vzdal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies