Kiska pred poslancami vystúpi so správou o stave republiky

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 09:08 • 2 min
Kiska pred poslancami vystúpi so správou o stave republiky

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska dnes o 10:00 v parlamente prednesie správu o stave republiky. Kiska už v aktuálnom volebnom období pred poslancami vystúpil, a to koncom apríla po schválení programového vyhlásenia vlády.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcov počas tretieho dňa šiestej schôdze čaká diskusia o poslaneckých návrhoch zákonov. Ako prvú prerokujú novelu zákona o obecnom zriadení, v ktorej poslanci za OĽaNO-NOVA Viera Dubačová, Oto Žarnay a Ján Budaj navrhujú, aby rokovania poradných orgánov územnej samosprávy, ako sú komisie alebo obecné rady, boli verejné. Cieľom predkladanej novely je zvýšenie možnosti verejnej kontroly a posilnenie účasti aktívnych občanov na rozvoji samospráv.

 

Popoludní čaká poslancov tradičná štvrtková Hodina otázok. Opoziční zákonodarcovia sa premiéra pýtajú, prečo neodvolal ministra vnútra Roberta Kaliňáka pre kauzu Bašternák.

 

Parlament dnes o 17:00 v tajnej voľbe rozhodne o členovi Správnej rady Ústavu pamäti národa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies