VIDEO Trump potvrdil likvidáciu vodcu Islamského štátu!

NETKY.SK • 27 Október 2019, 15:02 • 2 min
VIDEO Trump potvrdil likvidáciu vodcu Islamského štátu!

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v nedeľu potvrdil, že americkým silám sa v Sýrii podarilo zlikvidovať vodcu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spravodajská stanica al-Džazíra.

 

"Al Baghdádí je mŕtvy," oznámil Trump pred novinármi počas vyhlásenia v Bielom dome.

 

 

Vodca IS sa podľa slov amerického prezidenta odpálil za pomoci samovražednej vesty v tuneli počas úteku pred príslušníkmi amerických špeciálnych jednotiek, pričom okrem seba usmrtil aj tri svoje deti.

 

"Bol to chorý a zvrátený muž a teraz je mŕtvy," dodal v tejto súvislosti šéf Bieleho domu s tým, že Baghdádí "zomrel ako pes a ako zbabelec", píše agentúra AP.

 

"Jeho telo bolo znetvorené výbuchom. Okrem toho sa na neho aj zrútil tunel. Napriek tomu nám testy dali istú, okamžitú a absolútne pozitívnu identifikáciu (Baghdádího). Bol to on," uviedol Trump na margo vierohodnosti informácie o smrti vodcu extrémistickej skupiny, napísala AFP.

 

Šéf Bieleho domu tiež vyhlásil, že "zločinec, ktorý sa veľmi snažil zastrašovať ostatných, strávil svoje posledné chvíle v absolútnom strachu, panike a hrôze z amerických jednotiek, ktoré sa k nemu blížili".

 

Americký prezident ďalej dodal, že pri špeciálnej operácii nezahynuli žiadni príslušníci amerických ozbrojených síl.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies