Nový informačný systém pre zoo v Košiciach

NETKY.SK • 12 December 2021, 15:28 • 2 min
Nový informačný systém pre zoo v Košiciach

KOŠICE - Zoologická záhrada v Košiciach spustila nový informačný systém. Ten by mal uľahčiť novým návštevníkom orientáciu v areáli.

slovakia

left justify in out

Nový informačný systém vybudovali v rámci cezhraničného projektu s podporou eurofondov s rozpočtom 32 000 eur. Hlavnou myšlienku projektu bolo skvalitnenie služieb pre návštevníkov. "Hlavným výstupom je nový informačný systém. Ten pozostáva z troch informačných tabúľ s maľovanou mapou areálu, ôsmich rozcestníkov – stĺpov s orientačnými smerovkami v tvare šípok, na ktorých sa nachádzajú piktogramy zrozumiteľné aj pre cudzincov. Na informačných tabuliach sa nachádzajú názvy zvierat v troch jazykoch – slovenčine, maďarčine a v angličtine," uviedol jeden z realizátorov projektu Patrik Pastorek.

 

img

 

Informačný systém zároveň vznikol v účelovej budove zoo na Mojmírovej ulici v Košiciach v pripravovanom Zoo Dome. Umiestnených je päť vzdelávacích tabúľ, tri informačné tabule, menovky pre zvieratá, označenie miestností a ukazovatele smeru. Vzdelávacie tabule informujú o ochrane druhov, zoogeografických oblastiach, sústave Natura 2000 či biológii obojživelníkov a plazov.

 

img

 

"Spracovanie tabúľ bolo poňaté inovatívne, aby boli čo najzaujímavejšie pre detského návštevníka. Vďaka projektu bude môcť košická zoo v tamojších priestoroch prezentovať vzdelávacie programy prostredníctvom moderných technológií," uviedla Eva Malešová z košickej zoo. Projekt s názvom Zoologické záhrady – bez hraníc realizovali v rámci programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko. Partnerom bola Zoo Nyíregyháza.

 

Možno vás zaujme: Zrušenie DinoParku v ZOO Bratislava nespôsobilo pokles návštevnosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies