Kiska počká na rozhodnutie druhého senátu ÚS

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:18 • 2 min
Kiska počká na rozhodnutie druhého senátu ÚS

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska bude po doručení rozhodnutia a odôvodnenia Ústavného súdu Slovenskej republiky vo veci troch nevymenovaných kandidátov do funkcie ústavného sudcu toto rozhodnutie a odôvodnenie analyzovať a počká na rozhodnutie druhého senátu ÚS o ďalších dvoch sťažnostiach.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA prezidentovo rozhodnutie potvrdil jeho hovorca Roman Krpelan.

 

Ústavný súd v stredu odoslal účastníkom aj prezidentovi nález vo veci troch nevymenovaných kandidátov do funkcie ústavného sudcu. Senát rozhodoval o sťažnosti kandidátov Evy Fulcovej, Juraja Sopoligu a Miroslava Duriša a rozhodol, že bolo porušené ich základné právo na prístup k voleným a iným verejným funkciám za rovnakých podmienok rozhodnutiami prezidenta SR o ich nevymenovaní za sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky. Zrušil inkriminované rozhodnutia prezidenta a prikázal, aby prezident Slovenskej republiky vo veci znovu konal a rozhodol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies