Kiska: Odišiel prvý prezident moderného slovenského demokratického štátu

NETKY.SK • 6 Október 2016, 07:31 • 2 min
Kiska: Odišiel prvý prezident moderného slovenského demokratického štátu

BRATISLAVA - Odišiel prvý prezident moderného slovenského demokratického štátu. Uviedol to prezident SR Andrej Kiska. TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

"Pán Michal Kováč bol prezidentom v zložitom období rokov 1993-1998, kedy sa zvádzal bezohľadný a doslova surový zápas o vnútorný charakter a budúcnosť Slovenskej republiky na mape Európy a sveta. Pán prezident Kováč v tomto zápase obstál a svojím pôsobením pomohol Slovensku nezísť úplne z cesty, ktorá nás potom postupne priviedla do európskej rodiny slobodných národov a štátov. Aj jeho zásluhou," povedal slovenský prezident.

 

Podľa jeho slov je poľutovaniahodné a aj charakteristické pre našu dobu, že sa nedožil aktov justičnej spravodlivosti za únos svojho syna, po ktorých tak veľmi túžil, tak ako neboli napravené morálne a materiálne krivdy z prvých rokov slovenskej štátnej samostatnosti v 90. rokoch minulého storočia.

 

Andrej Kiska sa poďakoval bývalému prezidentovi SR. "Ďakujeme, pán prezident. Česť jeho pamiatke, česť pamiatke pána prezidenta Michala Kováča," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies