Kiska odcestoval na historicky prvú oficiálnu návštevu Francúzska

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:32 • 2 min
Kiska odcestoval na historicky prvú oficiálnu návštevu Francúzska

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska odcestoval na dvojdňovú (21.- 22. 11.) oficiálnu návštevu Francúzskej republiky (FR).

slovakia

left justify in out

Historicky vôbec prvá takáto oficiálna cesta slovenskej hlavy štátu do Francúzska bude príležitosťou nielen na stretnutie s najvyššími ústavnými činiteľmi FR, ale tiež na rozhovory s podnikateľskými kruhmi o rozvoji francúzsko-slovenskej hospodárskej spolupráce.

 

"Počas dnešného dňa prezident navštívi centrum na podporu začínajúcich inovatívnych podnikateľov NUMA a zúčastní sa tiež slávnostného koncertu pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ," informoval hovorca prezidenta Roman Krpelan.

 

V utorok (22. 11.) prijme Kisku v Elyzejskom paláci francúzsky prezident Francois Hollande, prezidenta privíta i predseda Národného zhromaždenia Claude Bartolone. Kiska sa zúčastní stretnutia so zástupcami podnikateľského združenia Medef, navštívi i Centrum výskumu a vývoja automobilky PSA Peugeot Citroën.

 

"V rámci ďalšieho programu si prezident uctí v Meudone pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika a stretne sa aj krajanmi," priblížil Krpelan.

 

Hlavu štátu budú na ceste sprevádzať minister hospodárstva SR Peter Žiga, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Lukáš Parízek a delegácia slovenských podnikateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies