Kisel ukončí v pondelok vo veku 36 rokov profesionálnu kariéru

NETKY.SK • 28 November 2013, 17:12 • 2 min
Kisel ukončí v pondelok vo veku 36 rokov profesionálnu kariéru

PRAHA - Slovenský futbalista Karol Kisel sa v rozhodol vo veku 36 rokov ukončiť profesionálnu kariéru. Kapitán pražskej Slavie nastúpi na svoj posledný duel v pondelok na Edene proti Slovanu Liberec.

slovakia

left justify in out

"Som úplne jasne rozhodnutý, bude to môj posledný duel. Futbal je o emóciách a tých som za celú kariéru zažil veľa. Boli to vzrušujúce momenty a som rád, že môžem oznámiť koniec," uviedol na oficiálnej stránke klubu Kisel a k pôsobeniu v drese "zošívaných" dodal: "Som šťastný, že som mohol hrať za Slaviu a zažiť pekné chvíle s fanúšikmi, ktorí ma prijali medzi seba."

Karol Kisel začal s profesionálnym futbalom v roku 1996 v Lokomotíve Košice, odkiaľ sa cez dva roky v AS Trenčín dostal do českej najvyššej súťaže. V nej obliekal dresy Bohemiansu Praha, Slovana Liberec, ako aj oboch renomovaných pražských kluboch Sparty a naposledy Slavie. Okrem Slovenska a Česka pôsobil aj v austrálskom klube FC Sydney. Od leta roku 2012 pôsobí vo futbalovej Slavii aj ako manažér mládeže. Z hľadiska úspechov zažil najlepšie obdobie v Sparte Praha, s ktorou sa stal v sezóne 2006/2007 majstrom Česka a dvojnásobným víťazom Pohára ČMFS. Ligový primát získal v sezóne 2009/2010 aj s FC Sydney. Tridsaťšesťročný krídelník v rokoch 2002-2009 obliekal aj reprezentačný dres, v tíme Slovenska absolvoval 25 štartov a pripísal si jeden gól.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies