Kiná a divadlá dostali zelenú aj pre nedeľu, fitnescentrá ostávajú zatvorené

NETKY.SK • 25 Máj 2020, 17:05 • 2 min
Kiná a divadlá dostali zelenú aj pre nedeľu, fitnescentrá ostávajú zatvorené

BRATISLAVA - Kiná a divadlá budú môcť byť od stredy 27. mája otvorené aj v nedeľu. Po dnešnom rokovaní konzília epidemiológov a infektológov to na tlačovej konferencii povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nové povolenia v prípade cesty do zahraničia 

Ak občan, ktorý má na Slovensku prechodný alebo trvalý pobyt, odíde do Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Chorvátska, Nemecka, Švajčiarska, Slovinska a vráti sa späť na Slovensko do 48 hodín, nebude musieť mať so sebou negatívny test na Covid-19 ani absolvovať 14-dňovú povinnú karanténu. Predtým to bolo možné do 24 hodín.

 

img

 

Neskôr, ale za lepších podmienok 

Fitnescentrá sa zatiaľ otvárať nebudú. Infektológ Pavol Jarčuška na tlačovej konferencii doplnil, že fitnescentrá síce na Slovensku otvoria neskôr ako v Česku, ale za lepších podmienok.

 

img

 

Už aj vnútorné športoviská a plavárne 
Matovič ďalej priblížil, že od stredy 3. júna budú otvorené všetky vnútorné športoviská, vrátane plavární pre verejnosť. Medzi zákazníkmi však bude potrebné dodržiavať dvojmetrové odstupy alebo zabezpečiť pre jedného zákazníka 15 metrov štvorcových.

 

img

 

Rizikové krajiny pre dovolenku 

Čo sa týka letných dovoleniek, premiér vyzýva ľudí, aby ich strávili na Slovensku a podporili tým aj slovenský cestovný ruch. "Ak však niekto túži po mori, nech sa pozerá po krajinách, v ktorých je tá situácia dobrá. Spomeniem napríklad Grécko či Chorvátsko. Určite by som však bol opatrný pri spoznávaní krás v Taliansku, Španielsku či v Londýne," uviedol predseda vlády. Dodal, že je pripravená analýza, na základe ktorej na najbližšom rokovaní vlády budú hovoriť aj o tom, či bude na Slovensku naďalej platiť núdzový stav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies