KHL: Štvrté finále pre Magnitogorsk, dramatický duel okorenila bitka i rekord

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 10:02 • 2 min
KHL: Štvrté finále pre Magnitogorsk, dramatický duel okorenila bitka i rekord

PRAHA - Finálová séria play off KHL medzi Levom Praha a Metallurgom Magnitogorsk je po štyroch stretnutiach vyrovnaná 2:2 na zápasy. Ruský klub zvíťazil vo štvrtok v O2 aréne 5:3 a hoci sa oba tímy teraz presunú opäť na jeho ľad, do Prahy sa séria ešte raz vráti.

slovakia

left justify in out

Štvrtkový duel bol opäť rekordný, keď si do O2 arény našlo cestu prvýkrát v histórii KHL viac ako 17.000 divákov. Nové maximum 17.073 tak prekonalo stredajší rekord 16.304 návštevníkov.
      

Hostia sa už v 3. minúte stretnutia ujali vedenia, keď sa puk podarilo ideálne tečovať Chabarovovi. Lev však v ďalšom priebehu skóre otočil vo svoj prospech, najskôr sa v 8. minúte presadil Ullström a o desať minút ho napodobnil Azevedo. Z vedenia 2:1 sa však Pražania tešili len 59 sekúnd, o vyrovnanie sa postaral Antipin.
      

V druhej tretine sa skóre menilo dvakrát. Najskôr v 27. minúte prestrelil Košečkina v bránke hostí Ondřej Němec a O2 aréna už spievala víťazné chorály. Späť do reality ich však vrátil päť minút pred koncom opäť Antipin, ktorý so šťastím prekonal Vehanena.
      

O víťazstve Metallurgu rozhodol úvod záverečnej časti hry, v ktorom sa dvakrát v rozpätí necelých piatich minút presadil Danis Zaripov. Domácim sa v záverečnom tlaku už nepodarilo zdramatizovať duel, no po záverečnom hvizde sa diváci dočkali aj pästnej vložky. Domáci Ryan O'Byrne si to rozdal s Oskarom Osalom a hoci v drese Leva odchádzal z ľadu ako zdolaný súper, z pästného súboja vyšiel ako víťaz.

Play off KHL - 4. finále
Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Góly: 8. Ullström, 18. Azevedo, 27. Němec - 4. Chabarov, 19. Antipin, 35. Antipin, 41. Zaripov, 45. Zaripov, 17.073 divákov
/stav série: 2:2/
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies