KHL: Kudroč sa z rodinných dôvodov dohodol na ukončení zmluvy s Novokuzneckom

NETKY.SK • 17 August 2015, 10:04 • 2 min
KHL: Kudroč sa z rodinných dôvodov dohodol na ukončení zmluvy s Novokuzneckom

NOVOKUZNECK - Slovenský hokejista Kristián Kudroč nebude v novej sezóne KHL obliekať dres Metallurgu Novokuzneck. Ako informoval web ruského klubu, obe strany sa v pondelok dohodli na ukončení spolupráce.

slovakia

left justify in out

Skúsený 34-ročný bek sa na začiatku júna dohodol s Novokuzneckom na ročnom kontrakte. Po prípravnom turnaji v Astane však obe strany dohodu rozviazali. "Zmluvu s Kristiánom Kudročom sme ukončili na základe vzájomnej dohody oboch strán. Náš klub opúšťa z rodinných dôvodov," píše sa na webe ruského klubu.

 

Skúsený slovenský obranca v minulej sezóne nikde nehral, keďže sa zotavoval z náročného zranenia. Vlani v lete v prípravnom dueli svojho vtedajšieho zamestnávateľa Avangardu Omsk proti Barysu Astanu narazil hlavou do mantinelu a stratil vedomie. Záchranná služba ho okamžite previezla do nemocnice, kde už reagoval na všetky podnety okolia. V astanskej nemocnici zotrval dva týždne, následne lekári povolili jeho prevoz späť do Omska, kde si musel doliečiť silný otras mozgu. Spoločne s ním skončil v Novokuznecku aj 20-ročný útočník Andrej Mnichovič.

 

Kudroč hokejovo vyrástol v Michalovciach, odkiaľ sa pobral v roku 1999 do zámoria. V 1. kole vtedajšieho draftu si ho z 28. miesta vybral NY Islanders, na profiligový ľad však vykorčuľoval o rok neskôr v drese Tampy Bay a následne ho vymenil za ten floridský. V NHL odohral 26 zápasov s bilanciou dva góly, dve asistencie. Následne pôsobil vo fínskych kluboch SaiPa, Ilves Tampere a neskôr i Ässät Pori. Vo Švédsku hral za Södertälje, Brynäs i Frölundu. V sezóne 2012/2013 si vybral Sibir Novosibirsk, v KHL potom krátko bol v Barye Astana a v prípravách hral aj za Omsk či Novokuzneck. V drese slovenskej reprezentácie odohral viac ako 30 zápasov a na MS 2012 v Helsinkách s ňou vybojoval striebro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies