Keňana Nkanatu nechcú pustiť do olympijskej dediny

NETKY.SK • 6 August 2016, 11:45 • 2 min
Keňana Nkanatu nechcú pustiť do olympijskej dediny

RIO DE JANEIRO - Kenský rekordér v behu na 200 m Carvin Nkanata má problém zaradiť sa medzi účastníkov olympijských hier 2016.

slovakia

left justify in out

Podľa Medzinárodnej asociácie športových novinárov (AIPS) mu v tom bráni Medzinárodný olympijský výbor (MOV). Nkanata pricestoval do Ria de Janeiro už vo štvrtok, ale keďže sa nemohol preukázať požadovaným identifikačným dokladom, nepustili ho do olympijskej dediny. Rodák z Južnej Karolíny v USA má zo sebou iba americký pas a kenský občiansky preukaz. Organizátorom to nestačí na to, aby sa mohol pripojiť k výprave krajiny, ktorú reprezentuje.


Dvadsaťpäťročný šprintér s osobákom na dvojstovke 20,14 s zatiaľ nefiguruje ani v oficiálnom informačnom systéme podujatia, hoci by sa mal predstaviť v rozbehoch na 200 m naplánovaných na utorok 16. augusta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies