Keď to lekári uvideli, stratili reč

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 06:52 • 2 min
Keď to lekári uvideli, stratili reč

Michelle sa pošťastilo otehotnieť. Keď jej zdravotný personál nariadil termín, počas ktorého sa mal vykonať ultrazvuk, vstupovala do zatemnenej miestnosti s nervozitou i radosťou súčasne.

slovakia

left justify in out

Nanešťastie, jej nálada klesla tak prudko na dno, až sa musela premáhať, aby sa nerozvzlykala z celého hrdla. Vysvitlo totiž, že nenarodené bábätko nie je ani zďaleka v poriadku.

 

img

 

Znepokojujúce správy
Zdalo sa, akoby sa lekári predbiehali v oznamovaní znepokojujúcich správ. Jeden po druhom nelichotivo opisovali stav plodu.
„Má zlomený krk."
„V polke tela je prehnutý dozadu až tak, že má hlavu
položenú na zadku."
„Praskol mu mechúr."
„V maternici nie je žiadna plodová voda. To znamená, že plod sa nemôže správne vyvíjať."

 

Len čo sa vykresľovanie diagnózy konečne skončilo, Michelle dostala dôrazné odporúčanie, aby sa rozhodla pre potrat. Vraj to tak bude lepšie, a dieťa sa ušetrí jednak od krutej bolesti, ktorou by zaiste trpelo, a jednak od ťažkého a neplnohodnotného života v budúcnosti. Na záver ju personál inštruoval, aby sa podrobila genetickému testu, ktorý by napovedal, čo sa stalo a ako by sa podobnej tragédii dalo predísť v prípade ďalšieho tehotenstva. Michelle zaplavilo zúfalstvo a rovnako na tom bol aj jej partner. Obaja absolvovali genetický test, pričom na výsledky mali počkať o čosi dlhšie. Opustili teda nemocnicu a vydali sa so zlomenými srdciami domov.

 

img

 

Prvá modlitba
O Michelle sa dalo prehlásiť všeličo, avšak rozhodne by ju nikto neoznačil za hlboko veriacu ženu. Nikdy o Bohu nepremýšľala, ani raz sa nemodlila, a ani by jej nenapadlo, že to niekedy bude mať chuť vyskúšať. Beznádej ju vrhla do pokusu, prvý raz oslovila toho, o koho existencii si ani dovtedy nebola istá. „Bože, neviem, čo chceš pre môj život, a neviem, čo chceš pre život tohto dieťaťa, ktoré je v mojom vnútri. No toto dieťa trpí, a ak je príliš slabé na to, aby bojovalo, chcem ti ho vrátiť späť. Vždy budem jeho mamou, budem ho navždy milovať a bude mi chýbať, no, prosím, ak trpí, nech je tvoj, nie môj," ticho prosila uprostred noci. Nedokázala by vysvetliť, ako je to možné, ale odrazu ju premkla istota, že bábätko sa narodí. Nevedela, ako to bude prebiehať a v akom zdraví sa pozrie na svet, ale aj tak jej čosi našepkávalo, že pôrod sa uskutoční.

 

img

 

Stratili reč
O tri dni neskôr sa vrátila do nemocničného prostredia, aby si vyzdvihla výsledky predošlých testov. Na listine bolo napísané, že nenarodený syn je z genetického hľadiska v bezpečí. Michelle to povzbudilo, a tak sa lekárke priznala, že o ukončení tehotenstva nepremýšľa. Nedostalo sa jej peknej reakcie, naopak, počula a videla odsudzovanie a tvrdú kritiku. Doktorka ju opäť priviedla do vyšetrovacej miestnosti, aby jej ešte raz ukázala, kto má pravdu. Vyšetrenie sa začalo, snímacie zariadenie mapovalo miesta, na ktoré oko nedovidí. Vtom zdravotný tím stŕpol. Rádiologička sa nadýchla, niekoľkokrát prehltla, akoby mala problém s dusením sa. „Čo sa stalo?" spýtala sa Michelle. Odpoveď jej nikto nedal, miestnosť sa ešte viac naplnila odborníkmi, ktorí krútili hlavami a neveriacky civeli pred seba. Ticho sa prerušilo až po chvíli. „Je to zázrak," povedal ktosi z prítomných. A bola to pravda. Dieťa sa narodilo zdravé, jeho matka sa obrátila k Bohu a ukázalo sa, že občas aj život prináša koniec hodný rozprávky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies