Keď dosiahla 18 rokov, kúpila si svoj prvý žreb. Tá ale mala šťastie!

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 13:31 • 2 min
Keď dosiahla 18 rokov, kúpila si svoj prvý žreb. Tá ale mala šťastie!

QUÉBEC - Kanaďanka Charlie Lagardeová z Québecu sa rozhodla, že si na deň svojich 18. narodenín urobí radosť a kúpila si svoj prvý žreb. Mala šťastie, vyhrala rovný milión kanadských dolárov. Namiesto toho si však zvolila doživotnú rentu. Loterijná spoločnosť jej bude vyplácať 1000 dolárov týždenne po celý zvyšok jej života.

slovakia

left justify in out

Vstup medzi dospelých, svoje osemnáste narodeniny, sa  Charlie Lagardeová rozhodla osláviť decentne. Kúpila si fľašu šampanského a stierací žreb lotérie Gagnant à Vie za 4 kanadské doláre. Ako čoskoro zistila, lepší darček si nemohla dať.

 

Hneď jej prvý žreb bol totiž výherný. Charlie vyhrala jackpot a loterijná spoločnosť jej dala na výber - buď dostane rovno jeden milión kanadských dolárov, alebo môže poberať 1000 dolárov týždenne až do konca svojho života.

 

Lotérie väčšinou pravidelné vyplácanie renty obmedzujú na konkrétny časový úsek, napríklad 20 rokov. Pri lotérii Gagnant à Vie to však neplatí, a tak Charlie dlho neváhala. Ročne tak dostane zhruba priemerný kanadský plat (vlani 51-tisíc dolárov čistého), pretože renta nepodlieha zdaneniu.

 

"Myslím, že je to pre túto dámu pekný štart do života," povedal Patrice Lavoie, hovorca společnosti Loto Québec, ktorá lotériu prevádzkuje. Charlie chce peniaze investovať do štúdií a na cestovanie. "Chcela by som študovať fotografiu. Jedným z mojich snov je pracovať pre National Geographic," povedala šťastná výherkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies