KDH odmieta zmäkčovanie podmienok pomoci a škrtanie dlhov Grécku

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 18:19 • 2 min
KDH odmieta zmäkčovanie podmienok pomoci a škrtanie dlhov Grécku

BRATISLAVA + Stratenú dôveru gréckej vlády v eurozóne nevykompenzujú sľuby mladého ľavicového populistu, ktorý kritizuje Európu v Aténach a následne ju presviedča o svojej serióznosti v Bruseli. Týmito slovami reagoval predseda KDH Ján Figeľ na dnešnú dohodu Grécka s eurozónou.

slovakia

left justify in out

 "Ak vyvolaním referenda nebol premiér Alexis Tsipras poctivý voči vlastným občanom, bude teraz poctivý voči Slovákom, Nemcom, Francúzom a ďalším? Dôvera znamená v živote, v politike, v podnikaní viac ako peniaze," domnieva sa Figeľ.
     

Hnutie je za presné a prísne podmienky riešenia gréckej krízy, ktorých predpokladom je však plnenie účinných ozdravných opatrení, nielen sľuby Tsiprasovej vlády. "KDH odmieta zmäkčovanie doterajších podmienok pomoci alebo škrtanie dlhov Grécku. Kým euroval a záchranný program Európskej únie bol za posledné štyri roky účinnou pomocou pre Taliansko, Španielsko, Portugalsko a Írsko, Grécko v tomto procese, žiaľ, opakovane zlyhalo," upozornil Figeľ.
     

Šéf kresťanských demokratov je presvedčený, že v tejto chvíli nie je dôvod na mimoriadne rokovanie Národnej rady SR ku Grécku. Ak sa však naplnia podmienky pre schválenie tretieho balíka pomoci, parlament by sa ňou mal zaoberať. Pripomenul, že pri vytváraní eurovalu v roku 2012 hnutie presadzovalo ponechanie právomoci slovenského parlamentu podmieňovať nové pôžičky jeho explicitným súhlasom, toto ustanovenie však nebolo prijaté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies