KDH chce iniciovať poslanecký prieskum na MV SR pre ROA

NETKY.SK • 23 Apríl 2013, 12:08 • 2 min
KDH chce iniciovať poslanecký prieskum na MV SR pre ROA

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) chce iniciovať poslanecký prieskum na Ministerstve vnútra SR pre tendre, ktoré organizovala Regionálna Obstarávacia Agentúra s.r.o. (ROA) so sídlom v Horných Plachtinciach.

slovakia

left justify in out

Iniciovať ho má predseda parlamentného výboru pre hospodárstvo Ján Hudacký. Poslanecký prieskum musí odsúhlasiť parlamentný výbor, kde má väčšinu strana Smer-SD. Členovia výboru by mali rokovať na budúci týždeň. Cieľom prieskumu je objasniť súvislosti s dotknutým tendrom na ministerstve vnútra.

Regionálna Obstarávacia Agentúra nedávno zverejnila výsledky centrálneho obstarávania na služby pri poskytovaní informovanosti a publicity pre 25 iných verejných obstarávateľov vrátane piatich ministerstiev. Podľa oznámenia o výsledku súťaže celková konečná hodnota zákazky je 130 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako prvá na kauzu upozornila agentúra SITA ešte 15. januára. Ministerstvo vnútra ako budúci garant centrálneho obstarávania pre štátne inštitúcie v piatok oficiálne odporučilo inštitúciám štátnej a verejnej správy zapojeným do spolupráce s ROA, aby si v prípade potreby obstarávali podobné služby pod vlastnou gesciou. Služby tejto agentúry rezort odporúča využiť len v prípade, že na základe elektronickej aukcie obstará ROA potrebný tovar alebo službu ekonomicky výhodnejšie. 

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa Horné Plachtince majú perfektné PR. „Je to eso ministra Roberta Kaliňáka, s ktorým sa dá veľa urobiť,“ povedal dnes na tlačovej besede s tým, že vďaka tlaku opozície a verejnosti je táto zákazka pribrzdená. Pripomenul, že Kaliňák zo zákona o verejnom obstarávaní stiahol termín strategická zákazka, ale jeho novela vytvorila priestor pre takéto „strategické zákazky", akými sú aj tendre na PR služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies