NHL: Tatarovi zmaril tutovku obranca, Fehérváry najlepší v hitoch

NETKY.SK • 14 Október 2022, 10:49 • 2 min
NHL: Tatarovi zmaril tutovku obranca, Fehérváry najlepší v hitoch

NEW YORK - Z pohľadu slovenských hokejistov nebol druhý hrací deň 106. ročníka zámorskej NHL úspešný. Krídelník New Jersey Tomáš Tatar, ani obranca Washingtonu Martin Fehérváry nebodovali a netešili sa ani z víťazstva, útočník Calgary Adam Ružička v zápase proti Coloradu sedel len na tribúne.

slovakia

left justify in out

Devils prehrali vo Philadelphii 

 

Devils odštartovali sezónu prehrou 2:5 vo Philadelphii, hoci boli strelecky aktívnejší (37:25). “Diabli” však narazili na výborne chytajúceho Cartera Harta a keď nestačil on, pomohli mu spoluhráči. V 36. minúte za stavu 3:1 domácich mohol dostať Devils späť na palubu práve Tatar. Po strele Ryana Gravesa sa k nemu odrazil puk, Hart bol na hranici bránkoviska mimo pozície, ale tutovku slovenského útočníka zmaril zákrokom na bránkovej čiare obranca Ivan Provorov.

 

 

Vstup do novej sezóny nevyšiel Washingtonu. Capitals po domácej prehre 2:5 s Bostonom neuspeli ani na druhý deň, keď v Toronte prehrali 2:3. O víťazstve Maple Leafs rozhodol v 47. minúte tečovanou strelou 60-gólový strelec a víťaz Hartovej trofeje z minulej sezóny Auston Matthews.

Fehérváry bol s “ice-timom” 18:17 druhý najvyťaženejší obranca Capitals. Do štatistík sa zapísal piatimi “hitmi” a jednou zblokovanou strelou. S 15 bodyčekmi v prvých dvoch zápasoch je 23-ročný slovenský obranca na čele štatistík NHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona