Uruguajský kanonier je na odchode z PSG

NETKY.SK • 23 December 2019, 19:28 • 2 min
Uruguajský kanonier je na odchode z PSG

MADRID - Uruguajský futbalový útočník Edinson Cavani je blízko prestupu do španielskeho Atlética Madrid. Hráč PSG by mal v najbližších dňoch podpísať kontrakt v metropole Španielska.

slovakia

left justify in out

Rozumné nákupy Atlética

Pokiaľ sa Atléticu tento prestup podarí uskutočniť, bude to opäť zásah do čierneho. Jediná nevýhoda madridského tímu je jeho slabá konkurencia oproti najbohatším a slávnejším mužstvám v Európe. Faktom ale je, že "Los Colchoneros" si vždy vedeli vybrať hviezdu, za ktorú nemuseli zaplatiť milióny, ako ich najväčší konkurenti Real Madrid či FC Barcelona.

 

img

 

Slávne mená v drese "Los Colchoneros"

Veď spomeňme len niektoré slávne mená, ktoré prešli sitom Atlética: Diego Forlán (do Interu Miláno - víťaz Ligy majstrov 2009/10), Sergio Agüero (súčasná hviezda Manchestru City - viacnásobný najlepší strelec Premier League), Jackson Martinez (Čína), Antoine Griezmann (súčasná hviezda FC Barcelona), Radamel Falcao (El Tigre, AS Monaco, Manchester United, Chelsea, Galatasary) Christian Vieri (ikona Interu a AC Miláno) Fernando Torres (El Niño - chlapec, najmladší kapitán Atlética, hviezda Liverpoolu, Chelsea), Diego Godín (dlhoročný kapitán a ikona Atlética zamieril pred pár rokmi do Ineru Miláno)...

 

img

 

Najlepšie Cavaniho roky

Edinson Cavani bol svojho času ešte ako hráč SSC Neapol najlepším strelcom talianskej Serie A. Hneď po sezóne 2012/2013 ho podpísalo PSG a Cavani tak vytvoril v Paríži jeden z prvých obávaných útokov (Lavezzi-Ibrahimovič-Cavani) po tom, ako klub prebral nový majiteľ Nasser Al-Khelaifi, vlastník Qatar Sports Investments. Po odchode Zlatana Ibrahimoviča sa sa zhostil úlohy hrotového útočníka a hneď sa stal najlepším strelcom aj vo Francúzsku.

 

img

 

Príchod konkurencie to len zhoršilo

Edinson Cavani patril od svojho príchodu pod Eiffelovku medzi najobávanejších útočníkov celej Ligue 1. Paríž si však môže dovoliť to najlepšie na trhu a Cavani svoj potenciál už bohužiaľ nemôže preukazovať v tejto sezóne naplno. Neúmyselne tomu dopomohol aj "vypožičaný" Mauro Icardi z Interu Miláno, ktorý mal v Parku Princov zastúpiť práve dve zranené hviezdy Parížanov, okrem Cavaniho bol dlhšie mimo hru aj Brazílčan Neymar. Druhý menovaný sa však do kolotoča už vrátil. Navyše súčasný útok PSG v zložení Neymar-Icardi-Mbappé, ktorý je občas doplnený o Angela Di Mariu srší aktivitou. Vyzerá to tak, že Icardi sa po sezóne stane pevnou súčasťou PSG a aj preto sa Cavani začal pozerať po novom klube.

 

 

img

 

V hľadáčiku madridského klubu

Atlético Madrid už pritom niekoľko mesiacov pokukáva po tomto uruguajskom sniperovi. Mužstvo vedie charizmatický Diego Simeone, ktorý presadzuje, Cavanimu tak blízky, juhoamerický štýl futbalu. Faktom je aj nespokojnosť hráča s hracím časom pod vedením kouča Thomasa Tuchela. "Môj prestup by sa mal uskutočniť v najbližších dňoch. Zmluvu by som mal podpísať na dva a pol roka, aj keď ešte stále diskutujeme," vyjadril sa ešte stále útočník Paríža Saint Germain.

 

 

Súčasná forma

Uruguajčan v aktuálnej sezóne nastúpil len na 8 duelov, v ktorých si pripísal 2 góly. Momentálne ho trápi svalové zranenie, pre ktoré vynechal uplynulé tri súboje PSG.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies