Nutená prestávka prospeje viacerým klubom so zranenými hráčmi

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 07:50 • 2 min
Nutená prestávka prospeje viacerým klubom so zranenými hráčmi

MADRID - Situácia okolo šíriaceho sa koronavírusu môže pomôcť aj tímom, akým je napríklad v tejto sezóne trápiaci sa Tottenham Hotspur. Viacerí kľúčoví hráči klubu sú zranení a vyžadujú si niekoľkomesačnú liečbu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Súťaže na "starom kontinente" sú momentálne prerušené a UEFA kvôli bezpečnosti hráčov aj divákov preložila majstrovstvá Európy na rok 2021, jednotlivé domáce súťaže v snahe dokončiť rozbehnutý ročník 2019/2020 sa tak budú môcť dohrať do 30. júna.

 

 

Problémy "londýnskych kohútov"

"Keby som mal tú moc, okamžite by som zmenil dátum na 1. júl." Tieto slová nedávno povedal tréner futbalistov anglického klubu Tottenham Hotspur José Mourinho. Portugalčan chcel nimi upozorniť na alarmujúci zdravotný stav niektorých dôležitých členov kádra "kohútov", keď Harry Kane, Son Heung-min či Steven Bergwijn utrpeli zranenia vyžadujúce si niekoľkomesačnú liečbu.

 

img


FC Barcelona
Prestávka prišla určite vhod aj španielskemu FC Barcelona. "Blaugranas" sú na 1. mieste v tabuľke La Ligy, no iba s dvojbodovým náskokom pred Realom Madrid, a návrat Luisa Suáreza, Ousmana Dembélého či Sergiho Roberta ešte v aktuálnom ročníku by znamenal posilnenie príliš úzkeho kádra, ktorý má momentálne k dispozícii tréner Quique Setién.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Luis Suarez (@luissuarez9),

 

Real Madrid
Kráľovský Real je na tom podobne ako jeho najväčší rival. "Biely balet" trápi predovšetkým zranený, no už po úspečnej operácii Eden Hazard. Belgičan po nedávnej zlomenine ihlice mal pôvodne mať po klubovej sezóne, no v posunutom kalendári by napokon mohol stihnúť júnové zápasy. V individuálnom tréningovom procese už zaberá aj španielsky reprezentant Marco Asensio, ktorý ešte v júli utrpel rotzrhnutie väzu v kolene. Na trávnikoch by sa mal tento španielsky reprezentant objaviť v drese Realu až počas budúcej sezóny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Hazard (@hazardeden_10),

 

Premier league
Čas na doliečenie hviezdnych hráčov počas prerušenej sezóny dostali aj anglické kluby. Manchester United čaká na návrat francúzskeho majstra sveta Paula Pogbu či útočníka Marcusa Rashforda. V City sa už chystajú na návra Aymerica Laporteho.

 

Pre zranenie lýtka chýbal v ostatných dueloch v bránke FC Liverpool najlepší brankár sveta, brazílčan Allison Becker. Jeho absencia sa na Liverpoole podpísala vypadnutím z anglického FA Cupu proti Chelsea Londýn, a jeho neúčasť pocítili "The Reds" aj v odvetnom osemfinále Ligy majstrov s Atléticom Madrid, v ktorej prehrali 2:3 po predĺžení a s touto súťažou sa taktiež rozlúčili.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Todos do inter (@todos_do_inter),

 

Posun turnajov 
Keďže majstrovstvá Európy aj juhoamerický šampionát Copa América sa napokon uskutočnia až v roku 2021, spomenutí hráči a aj mnohí ďalší v najbližších týždňoch nebudú musieť zvádzať súboje s časom, aby na sklonku aktuálnej sezóny stihli jej reprezentačný vrchol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona