Kažimírov zoznam so sumami, ktoré firmy zaplatili na daniach, je chybný

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:19 • 2 min
Kažimírov zoznam so sumami, ktoré firmy zaplatili na daniach, je chybný

BRATISLAVA - Ktorá firma poslala do štátnej kasy vlani najviac peňazí ako daň z príjmu za rok 2013? Zo zoznamu, ktorý zverejnilo ministerstvo financií sa to nedozvieme, píše denník SME.

slovakia

left justify in out

Ani po oprave v zozname nefigurujú veľké firmy ako Volkswagen či Slovenské elektrárne. Do zoznamu ministerstvo nezahrnulo podniky, ktoré zostavujú finančné výkazy podľa Medzinárodných štandardov finančného vykazovania (IFRS).

 

Ministerstvo zbieralo údaje priamo od firiem, ak by čerpali z databázy finančnej správy, problémom by sa vyhli. "Ostávajú možno až tisícky firiem, ktoré neposlali svoje dáta do registra účtových závierok alebo dáta poslali, ale sú zmätočné, alebo chybné," vysvetľuje problémy riaditeľ Inštitútu finančnej politiky pri ministerstve financií Martin Filko.

 

Na využitie dát z Finančnej správy SR, ktorá eviduje koľko jej ktorá firma skutočne na daniach zaplatí, by však poslanci museli meniť zákon, dodáva denník.

 

 

Zoznam firiem podľa výšky splatnej dane 2013

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies