Kažimír: Projekt vládneho mestečka má hlavu a pätu

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:19 • 2 min
Kažimír: Projekt vládneho mestečka má hlavu a pätu

BRATISLAVA – Projekt vládneho mestečka má podľa ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD) „hlavu a pätu“. Povedal to po dnešnom rokovaní vlády s tým, že by takýto projekt podporil „všetkými desiatimi“.

slovakia

left justify in out

Upozornil ale, že tento projekt je vo fáze dobrých a užitočných nápadov. Zástupca koaličnej Siete, minister dopravy Roman Brecely pre médiá uviedol, že zatiaľ o tomto projekte nič nevie. Vládne mestečko pritom označil za krásny iluzórny projekt.

 

„Všetkými desiatimi budem takýto projekt podporovať, ale musíte si uvedomiť, že to je projekt minimálne cez dve volebné obdobia. Potrebujeme na to konsenzus aj s opozíciou,“ povedal Kažimír. Ako dodal, tento projekt „má hlavu a pätu zlacniť základné administratívy, má význam odísť z drahších nájmov a zrušiť lacné prenájmy“. Minister pripustil, že by si takýto projekt vyžadoval spoločenský a verejný dohľad, pretože tento „pohyb by predpokladal veľké pohyby v oblasti nehnuteľností v hlavnom meste, a to z hľadiska trhových hodnôt najdrahších nehnuteľností“. Faktor, ktorý podľa šéfa štátnej pokladnice môže odstrašovať od podobného projektu, by boli každodenné obviňovania z toho, čo všetko mohlo byť ešte lacnejšie.

 

Lokalita vládneho mestečka bola určená už v minulosti, pripomenul Kažimír. Išlo by o oblasť v blízkosti ministerstva obrany, ktoré sídli v Bratislave na Kutuzovovej ulici, kde sú pozemky vo vlastníctve štátu. „Celkovo hovoríme o inventúre majetku v hlavnom meste z hľadiska pozemkov aj z hľadiska nehnuteľností,“ dodal minister. Kažimír ale nevie o tom, že by táto téma bola už nadnesená koaličným partnerom. „Je to podľa mňa vo fáze dobrých a užitočných nápadov,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies