Kauza Snowden: Microsoft sa ohradil proti nedávnym mediálnym správam

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 06:24 • 2 min
Kauza Snowden: Microsoft sa ohradil proti nedávnym mediálnym správam

SEATTLE - Americká softwérová spoločnosť Microsoft Corporation písomne požiadala generálnu prokuratúru o viac voľnosti pri objasnení, akým spôsobom rieši žiadosti od národných bezpečnostných agentúr o dáta užívateľov. Informovala i tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Žiadosť softwérovej spoločnosti prišla týždeň po tom, čo noviny The Guardian priniesli informáciu, podľa ktorej Microsoft umožnil americkým bezpečnostným službám prístup k e-mailom v programe Outlook a k online rozhovorom cez službu Skype v súvislosti s uniknutými tajnými dokumentmi prostredníctvom bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena. Micrsoft tvrdí, že v minulotýždňových mediálnych správach sú "značné nepresnosti" a trvá na tom, že nepovoľuje žiadnej vláde priamy ani neobmedzený prístup k e-mailovej komunikácii, chatom alebo dátam užívateľov, píše Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies