Kauza jedenásť rokov starej vraždy má nového sudcu

NETKY.SK • 22 Október 2016, 18:56 • 2 min
Kauza jedenásť rokov starej vraždy má nového sudcu

BRATISLAVA - Prípad 11 rokov starej vraždy, ktorá sa odohrala v roku 2005 v Bratislave, pojednáva nový zákonný sudca. Pôvodný totiž v máji tohto roku odišiel do dôchodku.

slovakia

left justify in out

Ten plánoval v tomto prípade vyniesť rozsudok už v januári a následne vo februári tohto roku. Obžalovaný Martin J., ktorý dlhodobo súhlasil s konaním v jeho neprítomnosti, však v januári súhlas zrušil a zároveň zaslal súdu potvrdenie o práceneschopnosti. Vo februári zase jeho advokát informoval, že mal dopravnú nehodu v Maďarsku a musel byť hospitalizovaný. V prípade zmeny sudcu v trestných prípadoch musí so zmenou súhlasiť aj obžalovaný, inak sa prípad musí pojednávať odznovu. Pojednávanie v tomto prípade je na Okresnom súde Bratislava I vytýčené na pondelok.


Vo veci vraždy z februára 2005 je obžalovaný Martin J. Podľa prokuratúry v blízkosti Humenského námestia v bratislavskej Petržalke po predošlej hádke zaútočil na 26-ročného Michala H. Podľa obžaloby mu udieral hlavou o zem, kopal ho a bil ho päsťami. Svedkovia incidentu zavolali na miesto záchranku, zdravotníci však po príchode skonštatovali smrť Michala H. Martin J. je stíhaný na slobode, s obeťou sa poznal. Prípad na súde sprevádzajú časté odročenia. Pojednávanie spomalila aj smrť jedného z prísediacich sudcov a taktiež opakované neúspešné predvolania niektorých svedkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies