Kasper otvoril MS, nechýbali legendy

NETKY.SK • 3 Február 2015, 10:55 • 2 min
Kasper otvoril MS, nechýbali legendy

VAIL - Na pondelkovej veľkolepej slávnosti na Solaris Awards Plaza vo Vaile otvorili 43. majstrovstvá sveta v alpských lyžiarskych disciplínach.

slovakia

left justify in out

Prezidentka organizačného výboru Ceil Folzová fanúšikom oficiálne tlmočila ústredné motto šampionátu: "Snívaj, ži a podeľ sa s tým." Zároveň zdôraznila, že podujatie je ideálnou možnosťou na propagáciu lyžovania, hoci nepatrí medzi tradičné športové odvetvia v Spojených štátoch amerických. Prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie Gian-Franco Kasper zasa vyjadril nádej, že rovnako ako pred 16 rokmi na tom istom mieste bude môcť na konci 16 dní trvajúcich šampionátových bojov povedať vetu: "Všetko bolo perfektné." Sedemdesiatjedenročný Švajčiar Kasper je vo funkcii od roku 1998. Šampionátový oheň zapálila americká slalomová šampiónka Mikaela Shiffrinová a slávnosť ukončil pompézny ohňostroj.

 

Na otvorení MS nechýbali ani legendy zjazdového lyžovania: Luxemburčan Marc Giradelli, Švédka Anja Pärsonová, Švajčiari Bernhard Russi a Didier Cuche, Nór Kjetil Andre Aamodt, Nemka Maria Höflová-Rieschová, Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová či Američan Phil Mahre. Informovali o tom servery ORF a FIS. 

 

Na MS vo Vaile a Beaver Creeku by sa malo zúčastniť približne 700 športovcov zo 68 krajín. Minivýpravu zo Slovenska tvoria Adam a Andreas Žampovci, Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová. Žampovci sa už v dejisku pripravujú na úvodnú svoju disciplínu, stredajší superobrovský slalom. Ženská časť sa do Vailu/Beaver Creeku presunie 6. februára na druhú polovicu šampionátu, keď budú na programe technické disciplíny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies