Kariéru Pavla Kosíka ukončilo koleno

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 17:34 • 2 min
Kariéru Pavla Kosíka ukončilo koleno

MYJAVA - Dôvodom konca kariéry dlhoročného futbalového útočníka Spartaka Myjava Pavla Kosíka boli problémy s kolenom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný (nar. 2. júla 1980) teraz už bývalý zakončovateľ "kopaničiarov" oznámil ukončenie kariéry vo februári. "Koleno ma pri záťaži stále bolí. Dohodol som sa s vedením klubu, že to nie je dobré natoľko, aby som mohol nastúpiť na súťažné zápasy. Z tohto dôvodu som zo zostavy Spartaka vypadol a na najvyššej úrovni som už s najväčšou pravdepodobnosťou skončil," povedal pre portál profutbal.sk Pavol Kosík.

 

Ako definitívne sa napokon ukázalo augustové zranenie menisku v Banskej Bystrici, po ktorom podstúpil artroskopiu a vynechal celý zvyšok jesennej časti. V čase, keď sa dostával do kondície, pri záťaži cítil bolesť. "Musel som vynechávať tréningy. Za tie roky som absolvoval už tri operácie kolena. Neboli to veľké zásahy. Vždy išlo o meniskus alebo poškodenú chrupavku. Telo však už povedalo dosť," pokračoval na profutbal.sk Kosík. 

 

Pred začiatkom zimnej prípravy sa dohodol s majiteľmi klubu, že v decembri sa o všetkom rozhodne. "Mal som dať stanovisko, či budem schopný pokračovať. Napokon sa čakacia doba predĺžila až na sústredenie v Turecku. Postupne dozrel čas na to, aby som povedal, že nie som stopercentne pripravený na ligový ročník," uviedol Pavol Kosík, ktorý v Spartaku Myjava zatiaľ pôsobí ako technický pomocník. 

 

"Mám trénerskú B-licenciu. Spravil som si ju ešte pred rokmi, keď som sa po skončení kariéry videl ako kouč. Dnes uprednostňujem inú pozíciu v klube. Uvidím, kde skončím. Zastávam pomerne vysoký post v dopravnej firme a viac by ma lákala práca funkcionára," dodal Pavol Kosík, myjavský rodák i odchovanec. Hral aj za Žilinu - v jej drese získal v sezóne 2001/2002 majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži - a Senicu. Od roku 2008 až do konca kariéry bol hráčom Spartaka Myjava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies