Kardinál Marx blahoželal židovským spoluobčanom a kritizoval EÚ

NETKY.SK • 7 September 2018, 15:27 • 2 min
Kardinál Marx blahoželal židovským spoluobčanom a kritizoval EÚ

MNíCHOV - Predseda Nemeckej biskupskej konferencie kardinál Reinhard Marx blahoželal v piatok všetkým židovským spoluobčanom k blížiacemu sa židovskému Novému roku (Roš ha-šana).

slovakia

left justify in out

Vysokopostavený predstaviteľ katolíckej cirkvi vyjadril znepokojenie nad rastúcim vplyvom pravicovo-populistických hnutí a strán v mnohých európskych štátoch a vyzval na netolerovanie rastu antisemitských prejavov a výtržností.

 

"K politickej kultúre tejto krajiny výslovne rátam aj kultúru spomínania, ktorá sa vykryštalizovala v uplynulých desaťročiach a niektorí ju v súčasnosti spochybňujú," citovala agentúra DPA kardinálove slová.

 

Reinhard Marx zároveň kritizoval "neschopnosť Európskej únie sformulovať a realizovať spoločnú migračnú politiku, ako aj renesanciu národných egoizmov a v neposlednej rade rastúcu agresívnu rétoriku.

 

Židovský Nový rok sa v tomto roku začína v nedeľu 9. septembra po západe slnka a potrvá do utorka 11. septembra do západu slnka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies