Kapitán Vrchovský: Zachoval by som sa rovnako ako vtedy voči Harmanovi

NETKY.SK • 30 August 2015, 11:54 • 2 min
Kapitán Vrchovský: Zachoval by som sa rovnako ako vtedy voči Harmanovi

BRATISLAVA - Pri zákroku proti strelcovi z Devínskej Novej Vsi Ľubomírovi Harmanovi bol zranený jediný policajt - v súčasnosti kapitán Karol Vrchovský.

slovakia

left justify in out

Ako jediný zo siedmich ocenených policajtov za zásah 30. augusta 2010 bol povýšený. "Keďže som aj naďalej v služobnom pomere príslušníka Policajného zboru, určite by som sa v podobnej situácii zachoval rovnako. Služobný zákrok by som sa snažil vykonať čo najlepšie v rámci zákonných možností," uviedol pre TASR Vrchovský.

 

Zo siedmich príslušníkov polície, ktorých pred piatimi rokmi ocenil vtedajší minister vnútra SR Daniel Lipšic za zásah proti strelcovi v Devínskej Novej Vsi Ľubomírovi Harmanovi, sú v súčasnosti policajtmi piati.

 

Medzi povýšenými a ocenenými policajtmi bol spomínaný, vtedy nadporučík Vrchovský, ktorý utrpel počas zásahu poranenie hlavy, a jedna žena - nadpráporčíčka Katarína Köszegiová. Ďalej vtedy ocenili podpráporčíka Juraja Crmana, nadpráporčíka Františka Almášiho, nadpráporčíka Richarda Matúša, práporčíka Zoltána Perleczkého a nadstrážmajstra Ernesta Vinczeho. Vrchovského povýšili do hodnosti kapitána "za mimoriadny prejav odvahy, keď s nasadením vlastného života zabránil strelcovi - páchateľovi Harmanovi - pokračovať v trestnej činnosti". Ostatní šiesti policajti boli finančne odmenení.

 

"Katarína Köszegiová a Juraj Crman ukončili služobný pomer, ostatní príslušníci Policajného zboru sú naďalej v služobnom pomere zaradení v Bratislavskom kraji," uviedla koncom tohto týždňa pre TASR Andrea Dobiášová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies