Kapela Tristana a Mats Levén budú koncertovať na Slovensku

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:17 • 2 min
Kapela Tristana a Mats Levén budú koncertovať na Slovensku

BRATISLAVA - Slovenská kapela Tristana a švédsky spevák Mats Levén pripravujú spoločné koncerty.

slovakia

left justify in out

Hudobníci predstavia na letných festivaloch v štyroch slovenských mestách skladby z albumu Virtual Crime, ktorý formácia vydala na konci marca. "Odohráme skoro všetky skladby z aktuálneho albumu Virtual Crime a náš starší singel Friday 13th, na ktorý sme nakrútili prvý videoklip. S Matsom budeme mať čas len na jednu skúšku v Trenčíne. On je však absolútny profesionál. Dokonca má vraj fotografickú pamäť, stačí mu prečítať si text a hneď ho vie. A pripravujeme ešte jedno veľké hudobné prekvapenie," prezradil spevák kapely Peter Wilsen.


Muzikant sa zo spolupráce veľmi teší. "Keď som po prvýkrát videl Matsa Levéna na pódiu, bol som unesený ako dokonale spieva. Ešte ako študent som v lete brigádoval, len aby som si mohol kúpiť DVD player a nosiče, na ktorých spieva Mats. Dodnes je mojím vzorom a jeden z najlepších svetových hlasov v histórii heavymetalovej hudby. To, že budeme spolu zdieľať jedno pódium, že môj idol sa učí texty, ktoré som napísal, je ako v rozprávke. Ak by mi to niekto povedal pred 15 rokmi, neuveril by som. Ale sny sa plnia, teraz to už viem," povedal Wilsen.


Tristana sa na koncertoch predvedie v zostave Peter Wilsen (spev), Dušan Homér (gitara), Ladislav Krabáč (basgitara) a Roman "Elevo" Laššo (bicie). Formácia už vystúpila na festivale Masters of Rock, hosťovali na koncertoch Scorpions či bývalých členov kapely Iron Maiden. Okrem spomínaného nového albumu ponúkli aj nahrávky Back To The Future (2003) a Zircon Street (2010).


Päťdesiatročný Mats Levén je známy z kapiel Krux či Candlemass. Spolupracovali s ním tiež formácie Therion, Treat, Narnia, Apocalyptica, Lion's Share či uznávaný gitarista Yngwie Malmsteen.
Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies