Kaník: Prehlasovanie Slovenska v otázke povinných kvót je chybou

NETKY.SK • 23 September 2015, 08:49 • 2 min
Kaník: Prehlasovanie Slovenska v otázke povinných kvót je chybou

BRATISLAVA - Prehlasovanie Slovenska, Česka, Maďarska a Rumunska v otázke povinných kvót zo strany ministrov vnútra Európskej únie je neuvážené a nerozumné rozhodnutie, ktoré vnáša napätie a nedôveru medzi jednotlivé štáty. Tvrdí to poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS). EÚ sa podľa jeho slov svojimi rozhodnutiami dostáva do ešte hlbšej krízy, koná v strese a chybuje.

slovakia

left justify in out

"Súhlasím, že treba pomôcť krajinám najviac zasiahnutých migračnou krízou, hoci mnohé z nich k súčasnej situácii prispeli aj nerozumnými vyhláseniami. Ale treba im pomôcť inak," myslí si Kaník. Takýmto podľa neho násilným vnútením rozhodnutia sa nedosiahne potrebný výsledok.

 

Kaník podotýka, že Slovensko by určite mohlo a malo - dobrovoľne a ochotne – pomôcť s vykonávaním azylovej procedúry, aby sa rýchlejšie oddelili oprávnení žiadatelia o azyl od tzv. ekonomických migrantov. "Bolo chybou vlády, ak toto nedokázala jasne deklarovať. Ale direktívne a mocenské nanútenie prijímania migrantov vyvoláva oprávnený odpor a nesúhlas. Je to chyba, ktorá prinesie ďalšie zbytočné problémy a nevyrieši krízu spôsobenú nezvládnutím náporu migrantov a nefunkčnou ochranou hraníc EÚ," tvrdí Kaník s tým, že toto rozhodnutie je skôr prejavom slabosti a bezradnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies